21 Mayıs 2011 Cumartesi

Altin çile’gin fadalarini saymakla bitirmemiz mümkün olmaz. Bu mucizevi Çiçegin faydalarina bu yazimizda deginecegiz.


Kilo vermeye yardimcidir
Diyabet (seker) hastalarina faydalidir.
Sindirim sistemindeki parazitleri yok eder.
Dünyanin en zengin lif oranina sahip meyvesidir.
C vitamini orani yüksektir.
Antioksidan ihtiva eder.
Ayni zamanda bu mucizevi meyve kani arindirir.
Görme sinirlerini yapilandirir.
Prostat ve bogaz hastaliklarinin tedavisinde olumlu etkileri vardir.
kalp, zatürree, diyabet ve idrar yollari enfeksiyonlari.


Altin Çilek Meyvesi hakkinda
Altin Çilek kurusu artik kilo vermek isteyenlerin ve ünlülerin gözdesi oldu.


Yüksek lifli özelligiyle metabolizmayi hizlandiran çilek, içerigindeki C, B1, B2 ve A vitaminleriyle de hastaliklara karsi siper oluyor.


Güney Amerika da Inka erigi (Physalis) adiyla anilan, Türkiye de ise altin çilek diye adlandirilan bu altin renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barindiran ve kilo verdirmeye yardimci olan bir meyve.
Altin çilek pürüzsüz, kolay sekil alan, parlak ve turuncu-sari bir dis yüzeye sahiptir. Özü sulu ve içerisinde çok ufak açik sari çekirdekleri vardir. Dinlendirildiginde tadi tatlilasir.


Altin çilek, yuvarlak bir meyve olup agirligi 5-7 gram arasindadir. Çapi yaklasik olarak 2 cmdir. Altin çilek taze iken dogal, kagitimsi, sarimsi, bir kabuk ile kaplidir ve yenilebilmesi için çikarilmasi gerekmektedir.
Altin çilek taze olarak, kurutulmus olarak tek basina veya meyve ve sebze salatalarinda diger ürünlerle beraber de tüketilebilir. Ayrica çikolata ile kaplanip tatlilarda da kullanilabilir. Reçellerde, özel soslarda, keklerde vs. kullanilabilir. Altin çilek karisimlarda yada tek basina kullanilabilir. Bu egzotik meyve ayni zamanda çok saglikli ve tibbi olarak birçok faydaya sahiptir.


Altin Çilek Kullanimi?
Sabahlari kahvaltidan önce 2 ader kullanmaniz tavsiye edilir.


Aksam yemeginden önce 1 adet kullanilmasi tavsiye edilir.


Altin Çilek Hapinin Içerigi
Pek de bilinmeyen bu altin renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barindiran ve kilo verdirmeye yardimci olan bir meyve.


Altin Çilek Nerede yetisir Genel Özellikleri


Papaya Papaya bitkisi yapraklarini dökmeyen, tropikal bölgelerde yetisen büyük bir çali veya küçük bir agaçtir. Meyveleri kavuna benzedigi için ona kavun agaci da denir. Günesli, sicak, humuslu ve bol sulu topraklarda yetisir. Disi ve erkek papaya bitkileri ayri ayri olup (nadiren birlikte); meyve üretmek için her ikisine de ihtiyaç vardir. Meyveleri yaz aylarinda iyice olgunlastiktan sonra toplanir. Bitkinin boyu türlerine göre 1,2 3,6 m. arasinda olabilir.Olgunlasmamis papaya meyveleri; bazi ülkelerde (Güney Amerika) sebze olarak pisirilmekte veya salatasi yapilmaktadir.


Papaya meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri ve karoten (carotene kansere karsi koruyucu bir madde) açisindan oldukça zengindir. Fakat modern kullanimi, içerdigi bu vitamin ve minerallerin yanisira, meyvelerinde bulunan bol miktardaki proteolitik enzimlerden (Proteinleri eriten ve sindiren enzimler: Papain, Papaya peptidase-A ) kaynaklanmaktadir. Bu dogal enzimlerden en etkilisi olan papain dir. Papain e, mide tarafindan salgilanan ve proteinleri sindiren-parçalayan enzim olan pepsin e benzerligi nedeniyle Bitkisel Pepsin adi da verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder