21 Mayıs 2011 Cumartesi

Atkuyrugu bitkisiyle banyo

Bir kadinin elleri ne kadar güzel olursa olsun eger tirnaklari sekilsiz ve kiriksa, güzelligi gölgelenir. Bu yüzden güzelliklerine önem veren kadinlar tirnaklarinin bakimini ihmal etmemeye özen gösterirler.


Atkuyrugu bitkisiyle banyo


Tirnaklarinizin güçlü olmasi için; 2 yemek kasigi ince kiyilmis atkuyrugu bitkisini yarim litre suda haslayin. 20 dakika demlendikten sonra süzün. Ellerinizi zaman zaman 5-6 dakikaligina bu bitki çayinin içinde tutun. Ardindan kurulayip bir nemlendiriciyle tirnak diplerinize masaj yapin.


Üç haftadabir manikür


Sogan suyu masaji Kuru soganin özsuyu ile de tirnaklariniza masaj yapabilirsiniz. Böylece sertlesmelerini saglayabilir ve kirilmalarini önleyebilirsiniz.


Sararmasindan sikâyetçiyseniz…


1 adet limonu çok az suyla karistirip tirnaklarinizi birkaç dakika içinde bekletin. Kolay kirilmalarini önlemek için de, tirnak diplerine vazelinle masaj yapin. Çünkü vazelin kolayca emilip cildi nemlendirir ve tirnaklarinizin güçlenmelerini saglar.


Manikürü ihmal etmeyin


Yanlis beslenmeyle dogru orantili olarak kirilan, soyulan ve sararan tirnaklarinizin bakimli görünmesini saglamak için, üç haftada bir manikür yaptirin. Ayrica bir cila veya ojeyle tirnaklarinizin canli ve bakimli görünmelerini saglayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder