21 Mayıs 2011 Cumartesi

Lahana mucizevi bir bitkidir. Ancak satin alirken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar mevcuttur. Lahanayi elinize aldiginizda yumusakligi varsa olursa, o saglam ve hormonsuzdur. Hibrit tohumlu gidalara dikkat etmelisiniz. Lahana agir olmamali ve küçük olmali. Lahana kanser dahil olmak üzere tüm hastaliklara iyi gelir.


Elmayi alirken de küçük olmasina dikkat edin. Iste size küçük bir ipucu, yatmadan önce elmanin küçük bir bölümüne elinizle bastirin. Sabahleyin uyandiginizda o kisim çürüdüyse o elmayi hemen evden çikartin, tüketmeyin. Köyden gelen, dogal elmalari haftalarca bir sey olmaz.


Havucu kirdiginiz zaman esnerse onu da hemen çöpe atin. Kirilirsa rahatça alip tüketebilirsiniz.


Üzerinde yesili bulunan patatesi asla satin almayin. Bir çig patates ve bir havucun sikip suyunu çikartin. Bir bardak karisimin içine 1 tatli kasigi zeytinyagi koyun. Bu karisimdan aç karnina içtiginizde midenizdeki yaralarin iyilestigini göreceksiniz. Patatesin kizartmasini asla tüketmeyin. Haslama patates, midenin özellikle de reflünün ilacidir.


Erken yaslarda menopoza girmenin sebepleri nelerdir?


Hormonlu, konsantre gidalari ve asitli içecekleri fazlaca tüketenler erken menopoza girebiliyorlar. 30 yasinda menopoza girmis bayanlari maalesef duymaktayiz.


Kainat eczanesindeki bitki erken menopoz, sancili adetler, ates basmalari gibi sikayetlere çok iyi gelir. Aslanpençesi, civanperçemi, çobançantasi, ada çayi…


Bu dört bitkiyi isterseniz ayri ayri yada isterseniz hepsini karistirip demliyorsunuz. Içine 1 kasik bal atarak tüketiyorsunuz. Sancili adetleriniz, miyom kistleriniz, iltihaplariniz varsa 1 hafta içinde bunlarin yok oldugunu göreceksiniz. Hiçbir yan etkisi yok. Yalniz bitkilerin nerde toplandigina, nasil yetistirildigine dikkat edin.


Etrafta sanayi varsa oradan toplanan isirgan, maydanoz sizi öldürür. Bitkiler aktarlarda en fazla 1 yil kalmis olacak. 1 yildan fazla kalmissa, içindeki etken maddeler kaybolur. 2-3 yillik bitkileri asla kullanmayacaksiniz. Ayni sekilde serada üretilmis sebze ve meyvelerden de uzak duracaksiniz. Portakali kisin yiyeceksiniz, yazin portakal yiyemezsiniz. Sera gidasi size her zaman zarar verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder