21 Mayıs 2011 Cumartesi

20 Dakikada Varislerinizden Kurtulmak Mümkün!peki nasil mümkün inceleyelim bakalim.
Varis estetik açidan oldugu kadar insan sagligi açisindan da çok ciddi sikintilara yol açan, bazi damarlarin genisleyip siserek fonksiyon disi kalmasiyla ortaya çikan toplumsal bir hastaliktir. Varisten korunan bilinçli insanlar ilerleyen yaslarda bypass esnasinda yabanci damarlara ihtiyaç duymadan kendi saglikli damarlariyla yasam kalitelerini garanti altina almaktadir.


Ciddiye alinmasi gereken bir damar hastaligi olan varisin günümüzde basari orani %90lara varan tedavilerle kolayca yok edilebilecegini ifade eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Dr. Abbasoglu son zamanlarda en çok kullanilan yöntemin köpük tedavisi diger adiyla skleroterapi oldugunu belirtti.


Bu metot sklerozan veya köpük denilen bazi büzüstürücü ilaçlarin damar içine verilerek, damarlarda büzüsme yaparak kapanmasini saglayan bir yöntemdir.


Muayenehane ortaminda ayakta tedavi seklinde uygulanan tedavide aci yok denecek kadar az olmakta ve hastalar ayni gün normal yasantisina devam edebilmektedir.


Tedavi süresinin genellikle 20 dakikalik tek seans seklinde yapildigini ifade eden Op. Dr. Abbasoglu uyguladigi köpük tedavisini digerlerinden ayiran en önemli farki ise söyle açikladi:


Köpük skleroterapiyi ultrason doppler altinda uygulayarak ilacin verilis yollari ve yogunlugunu rahatça ayarliyor ve hastalarda ilaç yogunluguna bagli hiçbir iz kalmadan, hiçbir alerjik reaksiyon olusmadan islemi tamamliyoruz. Sonrasinda ise yaklasik 1 hafta içinde hastayi kontrol için çagiriyoruz.


Uygulamadan sonra hastanin bir süre için varis çorabi giymesi gerektiginden tedavinin özellikle yaz aylarina girmeden yapilmasi önerilmektedir.


Bu yöntemin zannedildigi kadar maliyetli bir tedavi olmayisi , yok edilen varislerin zaman içinde tekrarlamamasi ve yan etkilerinin yok denecek kadar az olmasi tedavinin tercih edilme oranini yükseltmektedir.


Hastalarin tedavi sonrasi hem saglik açisindan ciddi bir rahatlama yasadiklarinin , hem de estetik açidan kendilerine olan güvenlerinin yerine geldigini söyleyen Op. Dr. Abbasoglu bazi bayan hastalarinin sagliklarini bir kenara birakip rahatça etek giyebilme arzusuyla bile skleroterapiye basvurmalarinin kendilerini de sasirttigini söyledi.


Bacaklarda hiç de hos olmayan görüntüler olusmasina neden olan varislerin siklikla bayanlarda görüldügünü ve bahar aylarinin varis tedavisi için en uygun mevsim oldugunu ifade eden Abbasoglu varis olusumunu engellemek ve korunmak için yapilmasi gerekenleri de söyle özetledi:


Uzun süre hareketsiz ayakta durmayin veya oturmayin,ayaklari özellikle yukarida tutarak yatin;düzenli egzersiz yapin , bol bol yürüyün böylece kas pompasini çalistirmis olursunuz, kilo almamaya özen gösterin, elastik(basinç uygulayan) çorap giyin, kasik ve bacaklarinizi sikan dar,streç iç çamasir ve giysiler giymeyin, tuz miktarini azaltin,uzun süren günes banyolari ve çok sicak su ile yapilan banyolardan sakinin…


Varislerinizden kurtulmak için sifali bitki reçeteleri için buradaki yazimiza bakiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder