21 Mayıs 2011 Cumartesi

Adet sancisina iyi gelen bitkiler


Tarçin: Koli basilinin üremesini önlüyor. Limon çayi ile birlikte balda eklenirse hem bogaza iyi gelir hem de adet sancisina iyi gelir.


Muz: Muz bilinir ki b6 ile zengin. Içindeki yüksek oranda b6 vitamini adet dönemi için önemli ve agri kesici özelligi vardir. Yani adet sancisina iyi gelecek.


Sizlere bir öneri daha: Tuzsuz olmak kaydiyla 1 çorba kasigi tereyagina bir çorba kasigi bal ekliyoruz ve üzerine bir çorba kasigi da çemen ekliyoruz. Sonra karistirip macun seklinde adet olmasina yakin 1 kasik yedikten sonra sancilarin azalacagini göreceksiniz.


Adet kanamasinin çok olmasi durumlarinda asagidakileri yapabilirsiniz


1. Nane ve kisnis kaynatilarak içebilirsiniz.
2. 100 gram mersin agaci tokumu, 20 gram sigirdili otu, 50 gram kisnis, 50 gram da sumak. Bu malzemeleri 1 litre su içine katip kaynatiyoruz. Seker katarak zenginlestirebilir ve soguk olmak kaydiyla içebilirsiniz.
3. Maydonoz ve kereviz bir arada kaynatilir. Çikacak suyu buzdolabinda 1 gün bekletip aç karninla 3 gün boyunca içilir. (Günde 1 bardak)


Adet kanamasini söktüren bitki kürü 1


Öncelikle malzemeler: 4 çorba kasigi hindiba, 2 bas kereviz, 1 çorba kasigi çemen, 3 çorba kasigi anason.
Hazirlanisi: Öncelikle malzemelerin tamamini kaynatiyoruz. Buzdolabiniz da 5 saat bekletip 1 hafta boyunca hergün bir bardak içiyoruz.


Adet kanamasini söktüren bitki kürü 2


Malzemeler: 30 gram hindiba, 30 gram kereviz tohumu, 30 gram isirgan tohumu, 30 gram çemen, 1 kuru incir, 60 gram kuru üzüm, 9 gram udihindi, 9 gram ise anason.


Hazirlanisi: Topladigimiz malzemeleri yarim su bardagi içinde kaynatiyoruz. Malzemelerde sert olanlar vardir bunlari havan yardimi ile toz haline getirelim. Boza kivamina gelince kaynattigimiz 1 çay bardagi kadar içilir.


Adet sancisi kürü
Bademcik iltihabi adaçayi ile çok fazla gargara yapmalisiniz.


Adet düzenleyici bitki kürü


Malzemeler: Civanperçemi, Çoban çantasi, Besparmak otu kökü, Sapli mese kabugu.


Hazirlanisi: Malzemelerimizi birer çay bardagi alarak bir kap yardimi ile karistirarak yeteri miktarda su ekleyerek kaynatiyoruz. Soguduktan sonra da içiyoruz.


Adet düzenleyici bitki kürü 2


Malzemeler: Hardal tohumu, Nane, Yabani kereviz


Hazirlanisi: Bir çay bardagi toz haline getirilmis hardal tohumunu ve nane , bir tutam da yabani kerevizi kaba katiyoruz. Yeterince su ekledikten sonra sogumasini bekliyoruz. Sogudugu zaman ise bal ekleyerek içiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder