21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bakanlik’tan açiklama…


Saglik Bakanligi, balik ile süt ürünlerinin bir arada tüketiminin zehirlenmeye neden olacagina dair yanlis bir kani bulundugunu, oysa balik ve yogurdun her ikisinin de taze olmasi durumunda bir arada tüketilebilecegini duyurdu.


Zaman’in haberine göre, Saglik Bakanligi tarafindan hazirlanan ‘Balik ve Saglik’ konulu metinde, özellikle soguk kis günlerinde tüketilen baligin, içerdigi yag asitleri dolayisi ile bagisiklik sisteminin kuvvetlenmesine destek oldugu bildirildi. Kis mevsiminde günesten fazla yararlanilamadigi için kemik ve dis sagliginda önemli olan D vitamininin karsilanmasinda balik tüketiminin önem kazandigina isaret edildi. Halk arasinda balik ile süt ürünlerinin (yogurt, ayran vb.) bir arada tüketiminin zehirlenmeye sebep olacagina dair yanlis bir kani bulunduguna dikkat çeken bakanlik, balik ve yogurdun taze olmasi durumunda bir arada tüketilmesinin herhangi bir saglik problemine sebep olmadigini vurguladi. Bakanlik, baligin kalitesinin tazeligi ile ölçüldügünü hatirlatarak su uyarida bulundu: Balik satin alirken, gözlerinin parlak ve lekesiz, solungaçlarinin kirmizi-pembe, pullari ve yüzgeçlerinin diri, derisinin gergin olmasi ve sert etli kismina parmak ile basildiginda parmagin biraktigi izin hemen düzelmesi gerekmektedir.


Bu yazi bugün 11 kere, toplam 87 kere okunmustur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder