21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bu bes adet zayiflamaya yarayan bitki çaylarini birlikte inceleyelim.


Mate çayi:
Mate çayi, bütün dünyada obez insanlari zayiflatmak için güvenle kullanilan bir bitki çayidir. Mate çayi sayesinde vücudunuzdaki yag yakimi hizlanir ve vücutta biriken fazla su idrar ve ter ile birlikte vücuttan atilir. Mate çayi kafein özelligi gösteren bir etkiye sahiptir ancak kötü kafein etkileri içermez. Mate çayi, zayiflamak isteyen her yas gurubundan insan tarafindan gönül rahatligi ile kullanilabilir. Mate çayi içeriginde barindirdigi yüksek miktarda vitamin ve mineraller ile gün içinde ihtiyaciniz olan enerjiyi size saglar. Böylece diyet yaparken mate çayi içerseniz halsizlik sikâyetiniz ortadan kalkacaktir.


Yesil çay:
Yesil çay kullaniminin zayiflama üzerindeki etkisi kanitlanmis, doktorlar ve diyetisyenler tarafindan tavsiye edilmistir. Yesil çay çok düsük kafein orani içerdigi için zayiflamak istediginiz süreçte size hiçbir sikinti yasatmaz. Yesil çay, metabolizmasi yavas çalisan kisilerin metabolizmasini hizlandirarak kilo vermesinde yardimci olur. Yesil çay sayesinde daha sik idrara çikarak, vücutta olusabilecek ödem sorununu yok edersiniz.


Biberiye çayi:
Biberiye çayi, zayiflamaya yardimci olan bir diger zayiflama çayidir. Biberiye çayi ile vücudun tuttugu fazla suyu idrar yolu ile atar ve vücutta olusan ödemden kurtulabilirsiniz. Ayni zamanda biberiye çayi, idrar yollarini ve böbrekleri de temizleyerek, iltihaplanmaya bagli karin sisliklerini de yok eder. Sindirim sisteminizi düzenleyen biberiye çayi, yediklerinizin ardindan hazimsizlik ve siskinlik gibi sikâyetlerden kurtulmanizi saglar.


Funda yapragi:
Funda yapragi, mükemmel bir böbrek çalistirici ve idrar söktürücüdür. Bu özelligi ile vücutta asla ödem ve siskinlik olmasina izin vermez. Piyasa satilan birçok zayiflama ilacinin içinde funda yapragi bulunur. Vücutta biriken fazla ve zararli yaglarin yakilmasinda son derece etkilidir.


Kekik çayi:
Kekik çayi, vücutta bulunan yaglarin hizla vücuttan idrar ve ter yoluyla atilmasini saglar. Dikkat ederseniz kekik çayi içtiginiz zaman terlediginizde teriniz çamasirlarinizi yagli bir renge boyayacaktir. Çünkü kekik vücuttaki zararli yaglari ter yoluyla kolayca vücuttan atmaktadir. Hatta bazi insanlar zayiflamak için kekik yagi içerler. Ancak bunun çok saglikli olmadigi bilinir. Çünkü birtakim hastaligi olan kisiler için kekik yagi içilmesi zararlidir. Bunun yerine en sagliklisi olan kekik çayi içmek zayiflamak için en dogru karardir. Kekik çayi yaglari eritmenin yaninda, idrara rahat çikmasini saglayarak vücudunuzdaki ödemin de kolayca sökülmesini saglar.
Iste bu bes bitki çayini, zayiflama çayi olarak kullanmak istiyorsaniz dikkat etmeniz gereken bazi ufak noktalar var. Asla zayiflama çayinin içine toz seker, kesme seker, bal, pekmez gibi tatlandirici maddeler koymayin. Eger sade olarak içemiyorsaniz eczanelerden yapay tatlandirici alabilirsiniz. Bir bardak zayiflama çayina 1 adet tatlandirici yeterli olacaktir. Bunun yaninda zayiflama çayini hazirlarken her birinden bir poset ayirin ve üzerine 1 litre kaynar su döküp 10 dakika demledikten sonra posetleri çikarin ve elde ettiginiz zayiflama çayini bir gün içinde bitiri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder