21 Mayıs 2011 Cumartesi

dudak catlamasi2 150x150 Çatlami dudaklar için


Dudakda yag bezi olmamasi sebebiyle soguk havalarda kolayca çatlamasi mümkün olabiliyor. Dermatologlar dudak çatlamalari için bazi tavsiyeleri bizlerle paylastilar.


Iris Cantor Kadin Sagligi Merkezi’nde görevli dermatologlar, pul pul olmayi, kasinmayi önlemek için, kis aylari boyunca her gün cildinize krem bazli nemlendiriciler sürerek özel bakim yapmanizi tavsiye ediyorlar. Dustan sonra nemlendirici sürmenin en iyi zaman oldugunu belirten uzmanlar, bunun cilt yüzeyindeki nemi hapsetmeye yardimci oldugunu açikladilar.


Mikroplarin yayilmasini önlemek için sik sik el yikamanin gerekli olmasina ragmen, uzmanlar sabun ve suyun ellerini kuruttugunu ve pul pul yaptigini söylüyorlar. Ancak, yumusak bir sabun ve sonrasinda nemlendirici kullanarak bu kurulugun ortadan kaldirilabilecegi belirtiliyor.


MINERAL YAG
Banyoda çok sicak sudan uzak durulmasi gerektigini belirten dermatologlar, cilt üzerinde tahris edici etkisi olmayan bir temizleyiciyle yapilan kisa ve ilik dus ile banyonun daha yumusak oldugunu ifade ettiler. Banyodan çikinca hemen, saf vazelin ya da mineral yag kullanmaniz öneriliyor. Evdeki radyatörlerden ve isiticilardan yayilan kuru havayla mücadele etmek için, nemlendirme makinesi kullanarak havaya biraz nem eklenmesinin faydali olacagini söyleyen uzmanlar, küfü önlemek için cihazi sik sik temizlemeyi ihmal etmemeniz gerektigini de sözlerine eklediler.


Disariya çikarken yüzünü kapatmaniz ve dudaklariniza ise günes koruma faktörlü vazelin içeren koruyuculardan sürmeniz gerekiyor. Ayrica dermatologlar, karda ve günes isiginin altinda zaman geçirecekseniz günes kremi kullanmanizi tavsiye ediyorlar.


Solaryumlarin da cilde zarar verdigini, erken yaslanmaya neden oldugunu ve cilt kanseri riskini artirdigini kaydeden uzmanlar, bunun yerine ekstra nemlendiricilerle kendi bronzlastiricinizi tercih etmenizi öneriyorlar. Çünkü bunlarin bazilari cildinizi kurutabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder