21 Mayıs 2011 Cumartesi

Isırgan otunun faydaları ve bitkisel kürler

Isirgan otu ister yapragi tüketilsin isterse isirgan otu çayi seklinde içilsin her durumda anne sütünü artiran faydalari oldugu bilinmektedir. isirgan otunun anne sütünü artirici etkisinin olmasinin arkasinda, yapraklarinin mineraller ve vitaminler bakimindan son derece zengin olmasi yatmaktadir. Peki isirgan otu çayi ve kürü nasil yapilir, Anne sütünü artiran baska bitkiler, yiyecekler ve besinler nelerdir. Sebzeler veya meyveler arasinda anne sütünü arttiran özellikleri tasiyanlar var mi? Gelin hep birlikte inceleyelim

 

Anne sütünü artiran süt yapici isirgan otu çayi yapilisi:

 

Isirgan Otu Çayi Tarifleri

 

Isirgan Otu Çayi Tarifi 1:

 

2-3 çay kasigi kurutulmus isirgan otunu bir bardak (150 ml) suyla kaynatip 10 dakika bekletiniz, daha sonra süzünüz. Tedavi maksadiyla günde iki-üç bardak olmak üzere, iki-üç hafta isirgan otu çayi içiniz. Bu kür anne sütünü artirir.

 

Isirgan Otu Çayi Tarifi 2:

 

Taze yapraklardan yapilan çay: ¾ litre suya 40 gram isirgan otunu yapraklariyla kaynatip, 15 dakika bekletiniz (bir günlük doz). Kalp ve böbrek fonksiyonlarinin yetersizligi sonucu olusan su birikimi (ödem) durumunda bu çay içilmemelidir. Süpheli durumlarda hekiminize bas vurunuz.

 

Isirgan Otu Çayi Tarifi 3:

 

Yaklasik 800 gram taze filiz ve yapraklari dört kisilik yemek için yeterlidir. Evvelâ iyice yikanarak, içinde bol su bulunan büyük bir kapta biraz haslanmalidir. Kaynamis suyu dökünüz ve isirgan otunu sogumaya birakiniz. Daha sonra yas yapraklari sucuk biçiminde yuvarlayiniz ve serit halinde kesiniz. Içinde, ince kiyilmis sogan veya iki-üç dis sarimsak bulunan zeytinyaginda; hafif ateste kavurunuz. Istege göre tuz, karabiber ve baharat ilâve edilebilir.

 

UYARI: Kalp ve böbrek rahatsizliklarindan dolayi olusan ödemlerde kullanilmamalidir.

 

Anne Sütünü Artiran Gidalar ve Besinler Meyveler Sebzeler…..

 

Iki aylik çiçegi burnunda bir anne olarak, iki aydir yapmis oldugum arastirmalar ve bizzat denemelerim sonucu anne sütünü arttiran yiyecek ve içeceklerin listesini çikartim…

 

1-Çaylar

 

*

 

Rezene

 

*

 

Anason

 

*

 

Ihlamur

 

*

 

Isirgan Otu (uzmanlar tarafindan sürekli kullanimi önerilmiyor 20 gün kullanip 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttirir.)

 

Aksam Gazetesi – Yazi Dizi – Vücudun zirhi isirgan otu

 

2- Yiyecekler

 

*

 

Haslanmis misir

 

*

 

Borulce

 

*

 

Sogan

 

*

 

Bulgur

 

*

 

Pismaniye

 

*

 

Tahin helvasi

 

*

 

Taze Bezelye

 

*

 

Çekirdek

 

*

 

Taze Fasulye

 

*

 

Tel Kadayif

 

*

 

Sütlü Tatli

 

*

 

*

 

Semizotu (Sütün kalitesini de arttirir.)

 

*

 

Çemen&çemen otu&çemen otu hapi

 

*

 

Pismaniye

 

3-Içecekler

 

*

 

Vitamalt

 

*

 

Kefir

 

*

 

Meyva Sulari

 

*

 

Dut Pekmezi

 

*

 

Visne kompostosu

 

*

 

Kayisi Hosafi

 

*

 

Kuru maya (sulandirilip içilecek)

 

*

 

Dolmalik fistik (8-10 tane ilik sekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)

 

*

 

Humana still

 

4- Baharatlar

 

*

 

Kimyon

 

*

 

Çörekotu

 

NOT: Alti çizili olanlar tarafimdan denenmis onaylanmistir.Italik yazilanlar ayni zamanda gaz probleminede iyi gelir.

 

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

 

Bütün bu gidalarin yaninda en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk bide sütüm azmi çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla ugrasmamak .(zaten sütün olmamasi çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yoklugu durumunda söz konusudur. Her kadinin bebegine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayip düsürmezse) Su konuyuda eklemek isterim bebek evlatlik edinip emziren anneler var.Düsünün dogum yapmadan sadece severek hormonlarini uyariyor ve bebegini emziriyor dogum yapmis onu karninda tasimis bir annenin sütü illaki olacaktir.

 

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi sekilde arttiriyor ama eger bu artan sütünüzü bebeginiz iyice tüketemez memede kalirsa,memede süt bitmedigi için yeni süt yapimi için yeterli horman beyne ulasmayacagindan sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmustu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sagin hiç süt kalmayacak sekilde.Bu sagdiginiz sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gidaya geçince kahvaltilarina katarsiniz.Hemde sagdikça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzi. Benim gördügüm sagmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artiriyor. Bence düzenli bitki çayi(yukaridakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sagarsaniz sütünüz artar azalmaz.

 

Birde Bebeginize sevgiyle bakmak,onu oksamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek bos memeyi bile dolduruyor. Onun rizki zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmis süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayi beyindek bi hormandan kaynaklaniyor bunun içinde hormanlari en iyi moral,nese,dinlenme,uyku,ilik dus harekete geçirir.

 

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarinizi için, iyi dinlenin,sütünüzü sagin, neseli olun, bebeginizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düsünün sütünüz bol,tosununuz hayirli olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder