21 Mayıs 2011 Cumartesi

Mayo Clinic’te yer alan habere göre, antioksidan bakimindan zengin olan gidalar liflidir, bunlarin doymus yag orani ve kolesterolü düsüktür, ayrica iyi birer vitamin ve mineral kaynagidir. Peki bol miktarda antioksidan içeren gidalar hangileridir?


Kirmizi meyveler: Bu meyvelerde bol miktarda antioksidan bulunuyor. Yaban mersini, çilek, bögürtlen, ahududu, kizilcik gibi tüm berry (çilek) meyvesi türleri en fazla antioksidan içeren meyveler arasinda yer aliyor.


Armut, elma ya da erik: Kabuklariyla yenmesi halinde armut, erik ve birçok elma çesidinde de çok fazla antioksidan bulunuyor. Ayrica visne ve portakal da antioksidan bakimindan iyi birer kaynaktir.


Sebzeleri unutmayin: Enginar, kirmizi lahana, kirmizi yaprakli marul, antioksidan bakimindan zengin olan sebzelerin en üst sirasinda yer aliyor. Diger seçenekler arasinda da kuskonmaz ile brokoli bulunuyor.


Patates: Kabuklariyla birlikte pisirilen yer elmasi ve kirmizimsi kahverengi patates de iyi birer antioksidan kaynagidir. Kirmizi ve beyaz patateste daha az antioksidan bulunuyor.


Kabuklu kuru yemisler: Ceviz, Pekan cevizi, findik, badem ve fistik da en fazla antioksidan içeren kuru yemisler arasinda bulunuyor. Ayni zamanda fasulye, börülce, edamame ve mercimek gibi baklagiller de bol bol antioksidan içeriyor.


Ayrica sagliginizi nar suyu gibi antioksidan bakimindan zengin meyve sulari ile güçlendirin. Bunun yaninda antioksidan destegi için bir parça çikolata da yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder