21 Mayıs 2011 Cumartesi

Saç Yaglanmasinin Nedenleri-Saçlarda Yaglanmanin Sebepleri Nelerdir-Yagli Saçlarin Bakimi

Yagli saçlar hem erkekler hem de kadinlar için bakimi açisindan oldukça yorucu saç tipleridir. Yagli saçlar Bir iki gün dahi yikanilmadiginda saç yaglanmasini hemen kendilerinde gösterirler ve dis görünüs açisindan bizleri bakimsiz ve pis gösterirler. Peki bu saç yaglanmasina çözüm yok mu? Saçlardaki yaglanmayi tedavi edebilmek için kisilerde saçlarin yaglanmasinin nedenlerinin bir güzel tespit edilerek ona göre yaglanmaya iyi gelecek bir bitkisel veya dogal çözüm önerisi gelistirmek gerekmektedir. Simdi sizlere saçlarim neden yaglaniyor diye soranlar için saç köklerinin yaglanmasi sebepleri hakkinda kisa bilgiler verelim.


Saçta yaglilik yasa, cinsiyete ve kisinin genetik yapisina baglidir. Ergenlik döneminde artmaya baslayan yag salgisi gençlik yillari boyunca devam eder. Az da olsa yagli beslenmenin de yaglanmada etkisi vardir.


Saçlarin dökülme döneminde de yagliligin arttigi gözlenir. Burada asil etken, yag salgisinin artmasindan çok, saçlar azalirken yag hücreleri azalmadigi için her saç teline düsen yag miktarini artmasidir bu da saçin yagli görünmesine neden olur. Yagli saçlar için üretilmis sampuanlarin kullanilmasi yeterlidir.
yagli saçlarin bakimi
Yagli saçlara genellikle hormonel düzensizlikler neden olmaktadir bunun sebeplerine de ancak uzman doktorlara danisarak ulasabilirsiniz.
Ancak bizimde uygulayabilecegimiz bir kaç yöntem var;


Yagli saçlari kaynar suyla yikamayin çünkü kaynar su saç diplerini tahris edecegi gibi daha da yaglandiracaktir.Saçlariniza çok fazla sprey sürmeyin buda yaglanmasina sebep olacaktir.


Saçlarinizi mümkün oldugu kadar sicaktan korumalisiniz.Fön,elektrikli bigudiler ve saç derisine isi veren bütün elektrikli aletlerden kaçinin.Ayrica saçlarinizi asiri taramak kan dolasimini artiracagi için yaglanmaya sebep verebilir.


Yagli saçlara fazla dokunmamanizi öneriyorum.Çesitli bakim elemanlari kullanacaksaniz eger bunu sadece saçlariniza sürünüz,kafa derisine uygulamaya çalisin.
Yagli saçlari istediginiz kadar sik yikayabilirsiniz yalniz sampuanin saç yapiniza uygun olmasina özen gösterin.Kullandiginiz taraklar ve firçalarda kaliteli olmalidir.Kisa bir saç modeli yagli saçlar için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder