21 Mayıs 2011 Cumartesi

Röfle ve Balyaj Nasıl Yapılır ?

Röfle nedir? Kaç çesit röfle vardir?
Degisik tondaki saç renkleri üzerine esit olarak küçük parçalar halinde, saç tonunun 1 ila 6 ton arasinda saça haçim, parlaklik, dolgunluk vermek amaciyla yapilan renklendirme ve tonlamadir, renk yansimasidir. Röfleyi temelde 5 çesit diye siniflandirabiliriz: Röfle, Meç, Degrade (gölge), Balyaj, Palet röfle
röfle modelleri

 

Balyaj

 

Röfle en çok kimlere yakisir?
Esmerler görünümlerini yumusatmak için röfleyi çok tercih ediyorlar. Ama kumrallara, bugday tenli kadinlara ve açik tenlilere çok daha fazla yakistigi bir gerçek tabii.

 

Bence en cok kumral tende güzel ve dogal duruyor. Kumral saç üzerine platin röfle veya balyaj favorilerim. Elbette saç renginden sikilmis, degisiklik isteyen, renk yansimasi ve parlaklik isteyen herkes yaptirabilir. Burada önemli olan sarinin tonu yani açikligi veya koyulugu. Bunun disinda kahve tonlarin üzerinde kahve bakirlar, kumral bakir üzerinde platin renk tonlamalari bizim tercihlerimizdir.

 

Röfle ile balyaj arasindaki fark nedir?
Röfle: Ana ton saç renginin aralarindan seçilerek, orta incelikte parçalara ayrilip saçlarin simetrik bir sekilde boyanmasidir. Balyaj ise, ana ton saç renginin dogalligi korunarak, saç boy ve uçlarina atilan renk yogunlugudur.

 

balyaj modelleri sarisinlar için

 

Röfle kaç ayda bir tekrarlanmalidir?
Röfleli saçlar, sik ve sari tabir ettigimiz röfle uygulanmis ise minimum 3 ila 4 ayda yenilenmelidir.

 

Röfleli saçin bakimi nasil olmalidir?
Röfleli saçin bakimi diger saçlara göre daha zordur. Özel açicilarla yapildigi için saçtaki protein ve nem molekülerinin korunmasi daha sonrasinda saça nem yüklemesi ve likit keratin yüklemesi diger röfle uygulamsina kadar ayda bir kez olmak kaydiyla bakimi saglanmalidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder