21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yogurt Diyeti Yapanlar Göbek ve Karin Yaglari Eritiyor-Yogurt Diyeti Nasil Yapilir?

Su siralar internette arastirdiginizda hem saglikli hem kolay ve kalici yoldan zayiflama diyetlerinin pek az oldugunu göreceksiniz. Iste yogurt diyeti bu saydigimiz tüm iyi özellikleri avantajlari ve sagliga olan faydalari ile diger diyet listelerine göre bir adim öne çikiyor. Yogurt diyeninin bir özelligi de ketojenik diyet olarak tabir edilen ve birakildiktan sonra hizli bir kilo alma süreci ile (yo yo etkisi) sizleri olumsuz etkileme riski olmayan bir diyet listesi olmasidir.


Göbeginiz artik sizi rahatsiz etmeye basladiysa ve yavas yavas iriliginin farkina variyorsaniz uygulayacaginiz yagsiz yogurt diyetiyle kisa sürede göbeginizdeki yaglari nasil eritebileceksiniz. Iste Amerikali uzmanlarca yapilan arastirmalarda kesfedilen yogurt diyeti…


ABD’de yapilan bir arastirma sonucuna göre düsük kalorili diyetlerine yogurt seçenegini de ekleyip günde üç ögün yagsiz yogurt yiyenler diger diyet yapanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyorlar. Ayrica yagsiz yogurt diyeti yapanlar yüzde 61 daha fazla yag yakiyorlar.


Yapilan arastirma yagsiz yogurtlu diyetin en çok karin bölgesindeki yaglardan kurtulmak için etkili oldugunu gösterdi.
Tennessee Üniversitesi’ndeki arastirmaya katilanlardan Dr. Michael Zemel, yogurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayiflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarini digerlerinden iki kat fazla koruduklarini belirtti.


Yogurt diyeti hem hizli zayiflama saglayan hem de 5 günde 3 kilo verdiren bir detoks kürü ve zayiflama diyet listesi türüdür. Yogurdun vücuda ve sagliga faydalari tüm dünyada kabul edilen bir meseledir. Yogurdun eski çaglardan beri zehirlenmelere karsi en dogal çözüm olarak kullanildigi bilinmektedir. Bu arindirici ve detoksifiye edici etkisinin yaninda yogur oldukça besleyici ve tedavi edici maddeler de içermektdir. Özellikle hazimi kolaylastiran ve düsük kalori ihtiva etmesi nedeniyle kolay bir zayiflama saglayan besindir. Yogurt diyeti ise yogurdun kilo verme özelliklerini zayiflatan bir diyet ile yogurulmasi olarak izah edebiliriz.


Yogurt diyeti’nin faydalari


Yogurt Diyeti
Yogurt Diyeti


Yogurt diyeti sayesinde vücudumuzda biriken asiri miktardaki su atilacak ve yogurdun yag yakici kilo verdirici özelligi nedeniyle hizli bir zayiflama sürecini bizlere yasatacaktir. Yogurt diyeti boyunca kullanacaginiz yogurdun yagsiz ve sulu süzülmemis yogurt olmasina özen göstermeliyiz. Yogurt ve taze mevsim meyveleri kokteyli, diyetin detoks etkisini artiracaktir. Yogurdun suyunu süzmeden yememiz yogurt diyeti’nin bir gereksinimidir. Diger yandan yogurt diyeti boyunca günde 2 – 2.5 litre su içmek gerekecektir.


Yogurt diyeti ile kaç kilo verilir – kaç kilo verdirir


Yogurt diyeti ile 5 günde ortalama 2 ile 4 kilo arasi zayiflama saglanabilmektedir.


yogurt diyeti nasil yapilir


Yogurt diyeti uygulanirken çok genis bir çesitlilikte sebze ve meyve takviyesi yapmak mümkündür. Ancak karbonhidrali tatlilar ve alkol gibi kalorili içeceklerden uzak durmak gerekiyor. Zaten yogurt diyeti kadinlar kulübü yorumlari da genelde karbonhidrat alimini kesenlerde 3-4 kilo verildigini ortaya koyuyor.


5 günde 3 kilo zayiflatan Yogurt diyeti diyet menüsü:


5 günde 3 kilo zayiflatan Yogurt diyeti 1.Gün
Kahvaltidan önce 1 bardak su


Sabah Kahvaltisi
1 fincan sekersiz çay
300 gr. yagsiz yogurt


Ögle Yemegi
1 kase sebze çorbasi
4 yemek kasigi etli sebze yemegi
300 gr. yagsiz yogurt
250 gram karpuz


Ara ögün
300 gr. yagsiz yogurt
1 fincan sekersiz çay
1 porsiyon Meyve (muz,çilek ve elma karpuz )


Aksam Yemegi
1 kase sebze çorbasi
60 gr. et (izgara tavuk ya da kirmizi et olabilir)
300 gr. yagsiz yogurt


Yatmadan önce
1 bardak papatya çayi
3 adet kuru erik


5 günde 3 kilo zayiflatan Yogurt diyeti 2, 3, 4 ve 5. günler:


Kahvaltidan önce 1 bardak su


Sabah Kahvaltisi
1 fincan sekersiz çay
Içine tahil ya da yulaf ezmesi
eklenmis 300 gr. light yogurt


Ögle Yemegi
1 kase sebze çorbasi
300 gr. light yogurt
Istediginiz kadar meyve (karpuz,kavun,kivi)


Ara ögün
300 gr. light yogurt
1 fincan sekersiz çay
Istediginiz kadar meyve
( muz,çilek ve elma)


Aksam yemegi
Balik (izgara,bugulama ya da firinda pismis)
Salata ( 1 kasik zeytinyagi eklenmis)
1 bardak meyve suyu ve 2 dilim kepekli ekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder