21 Mayıs 2011 Cumartesi

Dogum öncesi en göze çarpan problemlerden biri karin bölgesi çatlaklari olmustur. Gebelikte karin bölgesinde bir çok degisiklik olmasi ve karin bölgesinin esnemesi sebebiyle çatlaklar meydana gelmektedir. Hamilelik dönemini kabusa çeviren dogum çatlaklarindan evde uygulanabilecek bazi yöntemlerle korunmaniz mümkün mertebeye ulasacaktir.


Iste o yöntemlerin listesi ;


Gebelik çatlaklarini engelleme:


Karin Bölgesi Çatlaklari


Takvim’deki habere göre, hamilelik sirasinda vücudun her geçen gün genislemesiyle birlikte gerginligini kaybeden ciltte kuruma, elastikiyetin kaybolmasi ve hassasiyet görülür. Özellikle gögüsler, karin ve baldirlar en fazla etkilenenlerdir. Dogumdan sonra vücudun deforme olmamasi için hamilelik sirasinda çok uzun süren ve çok sicak banyolardan kaçinmak gerekiyor. Eger bundan vazgeçemiyorsaniz, hiç olmazsa çikmadan önce ilik bir dus alip bebegi rahatlatin. Aslinda yalnizca ilik bir dus en uygunudur. Dus sirasinda cildi fazla gerip parlatmamaya çalisarak, hafif yagli bir sabun ve on bes günde bir gomaj’la (gomaj, vücut için bir tür keseleme görevini yerine getiren bir kremdir; bu kremi vücuda uyguladiktan sonra masajla ogusturarak, eski, ölü hücrelerin atilmasi saglanir) cildi yumusatmak gerekir. Arada bir yapilacak hafif kese, kan dolasimini arttirir. Daha sonra kol ve bacaklara vücut sütü de tatbik ettiginizde günlük vücut bakiminiz bitmis demektir.


Çatlaklarin Sebebi:


Çatlaklar alt derinin elastikiyetini ve hormonal dengesini kaybetmesiyle olusur. Fakat gerçekte henüz hiç kimse çatlak olgusunun gerçek sebebini ve bazi kisilerde niçin olusmadigini bilmemektedir. Isin ilginç yönlerinden biri de eger sik hamilelik söz konusu degilse, çatlaklarin 25 yasindan genç olanlarda daha sik rastlanmasidir. Ani ve çok kilo almalar, durumu daha da kötülestirebilir. Çatlaklara esmer ve kumrallarda daha az rastlanir. Önce kirmizi, daha sonra sedefimsi bir cilt alti yarasi olusumu ile belirginlesen çatlaklarin özellikle olustugu yerler gögüsler, karin bölgesi ve kalçalardir. Çatlaklarin her ne kadar daha ziyade hamileligin son üç ayinda olustugu söylense de, bu ancak kann bölgesi için geçerli olup, ilk haftalardan itibaren büyümeye baslayan gögüsler için degildir. Tabii ki tüm bunlara karsi önlemler de yok degildir. Mücadeleye ne kadar erken baslanirsa o kadar iyi sonuç alinir. Hamileligin ilk aylarindan itibaren söz konusu vücut bölgelerine çatlak kremlerini tatbik etmeye baslayin. Iyice nüfuz ettirecek kadar vakit ayirin ve bunu doguma kadar sürdürün. Bir tek gün bile atlamayin. Kremden tasarruf etmeyin. Alt deri lifleri ne kadar yumusak olursa, o kadar kirilgan olurlar.


MASAJI ELLE YAPIN!


Bu yüzden fazla ve çabuk kilo almamaya çalisin. Sansinizi daha da arttirmak için üçüncü aydan itibaren, her alti haftada bir vücut masaji yaptirin. Bu hücrelerin daha iyi beslenmesini saglayip artiklarin atilmasini kolaylastiracaktir. Yalniz dikkat! Masaj mutlaka elle yapilmalidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder