21 Mayıs 2011 Cumartesi

Gebelikte akinti olur mu? Gebelikte akinti ne renk olur? Hamilelikte akinti olmasi ve tedavisi hakkinda detayli bilgiler. Gebelikte akinti ne renk olur ve akinti nasil olur? Gebelikte vajinal akintinin rengi ve kivami nasil olur? Hamilelikte akinti gelmesi ve gebelikte vajinal akinti sikayetlerini azaltmak için yöntemler.


Vajinal akintinin artmasinin sebebi olarak gebelik hormonlarinin vaginanin içindeki florada dengeyi bozmasindan kaynaklanir. Gebelikte normal olan bu akintinin ismi Lökore’dir. Bu akinti bazen renksiz, genellikle süt kivaminda ve hafif kokuludur. Gebeligin ileriki aylarinda bu akintinin daha artigini ve koyulastigini göreceksiniz. Bu akintinin olustugu sirada gözlemlememiz gereken en önemli nokta akintinin rengi degisiyorsa, kokusu artiyor ise, kasinti ve yanma eslik ediyor ise enfeksiyon var demektir. Bu durumda doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.


Gebelik dönemlerinde mantar enfeksiyonlari çok sik görülür. Bunun sebebi ise vücut direncinin düsmesi ve vajina içindeki pH dengesinin hormonlara bagli degismesidir. Mantar belirtilerinin habercisi olarak peynirimsi, beyaz görünümde, yapiskan, kasintinin ve huzursuzluk hissinin eslik ettigi akintilardir. Bu durumlari doktorunuz bazi fitiller ve kremler ile tedavi edecektir.


Dogumdan önce mantar hastaliginiz var ise bunu mutlaka doktorunuza belirtip tedavi etmeniz gerekecektir. Aksi bir durumda bu mantar hastaliginiz bebeginize de geçecektir. Bu mantar bebekler agzinda mantar (pamukçuk) olusumuna sebep olabilir ve dogum kesesinin (epizyotomi) iyilesmesini geciktirebilir.


Doktorunuz testler sonrasinda cinsel iliski ile geçen bir enfeksiyon tespit ederse esiniz ile birlikte tedavi olmaniz gerekir. Ve daha sonra ki iliskilerinizde mutlaka prezervatif kullanmaniz gerekir. Gebeligin ilerleyen aylarinda vajinal akinti sularin erken gelmesiyle karisabilir. Bu ani akintilarin miktarlarinda bir artis oldugunu fark ettiginizde doktorunuza basvurmaniz gerekmektedir. Asagida enfeksiyonlardan ve vajinal akintidan korunmasiniz için gereken önlemleri belirtiyoruz.


Iç çamasirlariniz sadece pamuklu yapida kullaniniz. Gün içinde en az 2 kere degistiriniz. Çamasirlariniz temizligi için deterjan kullanmak yerine sabun tozu ile yikamanizda ve mutlaka kizgin bir ütü ile ütülemenizde fayda vardir. Çalisan bayanlarda bu akinti rahatsiz ediyorsa hijyenik olan günlük ped kullanmalari gerekir. Ciddi enfeksiyonlara sebep olmamasi için kesinlikle tampon kullanmayiniz.


Gebelik döneminde deodorant ve pudra türü ürünler kullanmayiniz ve kesinlik cinsel organinizi sabun ile yikamayiniz. Bu aylarda genital bölgeler için üretilmis sabunlar kullanmaniz gerekir. Mantar olusumunu önlemek için asiri sekerli gidalar tüketmeyiniz. Kesinlikle vajinanin içini suyla yikamayiniz.


Cinsel iliski esnasinda kullandiginiz prezervatiflerin kimyasal madde ve esans içerenleri kullanmayiniz. Iliskilerinizde kesinlik basit olan prezervatifler kullaniniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder