21 Mayıs 2011 Cumartesi

hayatinin temposuna yetisebilmek için insanlar çogu zaman uykularidan oluyorlar. Iste size uykusuz günlerde göz torbalarinda olusan sislikleri ortadan kaldiracak ve sizi eski sagliginiza kavusturacak birbirinden önemli bitkisel öneriler…


Pratik önerilerle bakislarinizi güzellestirebilirsiniz!


Göz çevresindeki koyu halkalardan kurtulmak istiyorsaniz patates ya da kivinin mucizevî gücünden faydalanabilirsiniz.


Iste Önerilerimiz ;


1 adet çig patates ya da kiviyi rendeleyin. Temiz bir beze sarin. Hazirladiginiz tamponu yata konumdayken gözlerinizin üzerine koyun. 15 dakika bekledikten sonra ilik suyla durulayabilirsiniz. Bu islemi her gün tekrarlayabilirsiniz.


Göz çevresi bakimi için kozmetik kremler kullaniyorsaniz ya da yeni kullanmaya baslayacaksaniz özellikle K vitamini içeren kremleri tercih edebilirsiniz.


Gözlerinizdeki sisligi gidermek için bol su içmeye özen gösterin. Günlük tuz tüketimi miktarini azaltin.


Tuz; vücuttaki suyu tutarak hem göz hem de vücutta ödem olusmasina ve buna bagli olarak sismesine neden olabilir.


Rahatlatici etkiye sahip papatya, yesil çay gibi bitki çaylarini gece yatmadan önce içerseniz hem rahat uyursunuz hem de sabah uyandiginizda gözlerinizdeki sisligin giderilmis olmasinin keyfini yasayabilirsiniz.


Metal çay kasigi buzlukta 1-2 dakika bekletin. Soguyan çay kasigini gözlerinize ve çevresine uygulayin. Bu sayede gözlerinizdeki sislikler giderilmis olacaktir.


Salataligi dilimleyin, yatar konumdayken gözlerinizin üzerine yerlestirin. 10 dakika bekleyin. Sürenin sonunda gözlerinizin rahatladigini hissedeceksiniz.


Filtre kahve gibi kafein içerikli bir kahve hazirlayin. Temiz bir bez parçasini kahveye batirin. Kahveli bezi gözlerinizin üzerine kapatip 10 dakika bekletin. Kafein; fazla suyun atilarak sisligin giderilmesine yardimci olur.


Sayfa kategorisi: Dogal Mucizeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder