21 Mayıs 2011 Cumartesi

Karadeniz’ in dogu kisimlarina özgü bir baldir Deli bal. Bu bölgedeki dogada yetismekte olan “Dag Gülü” adli bitkinin nektariyla üretilmektedir. Çok eskiden bugüne bilinmektedir bu bal çesidi. Eski zamanlarda kimyasal silah seklinde de kullanilmaktaydi Deli bal. Acimsi ve buruk tadi olan Deli bali 1 çay kasigindan fazla kullanmamalidir.
Deli Bal’ in Yararlari (Faydalari)


Kullanim sirasinda 1 Çay kasigi asilmamalidir.
• Sinir rahatsizliklarina, sinir bozukluklarina faydalidir Deli bal.


• Seker rahatsizliklari içinde faydalidir Deli bal.


• Midedeki be bagirsaklardaki sorunlara da fayda saglar Deli bal.
• Yüksek tansiyon hastasi olan kisilere de faydalidir Deli bal.


Deli Bal’in Zararlari
Deli bal doz asimi yapildiginda bas dönmesine, sersemlige, sarhosluk hissine, amele sebep olabilecegi gibi Asiri tüketimi halinde ise tükürük artisi, nabizda düsme, kan basincinda düsmeye sebep olup zehirlenme olabilir, daha da kötüsü ölüme neden olabilir.
Zehirlenmenin etkileri balin tüketiminden az sonra ve ya birkaç saat içerisinde görülebilir. Özelliklede yasli kimseler ve çocuklar da çok daha tehlike yaratabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder