21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kantaron yagini evinizde bulundurmaniz siddetle tavsiye ediliyor. Ona en beklenmedik anda ihtiyaç duyabilirsiniz. Zaten kantaron yagini kullanip etkisini gördügünüzde, ondan vazgeçemeyecek, çevrenizdeki insanlara da tavsiye edeceksiniz.


KANTARON YAGININ SIFA ÖZELLIKLERI


Kantaron yagi her türlü yaralarda basariyla kullanilmaktadir. Açik yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu olusan morluklar vb durumlarda iyilesme saglar.
Kantaron yagi;
*Antiseptik özelligiyle yarada mikrop üremesini engeller
* Iltihap önleyici özelligiyle yarada herhangi bir iltihap olusmasina engel olur
*Damar büzücü etkisiyle kanamayi kisa sürede durdurur
*Hücre yenileyici özelligiyle yaranin çabuk kapanmasini saglar
*Ayni zamanda sürüldügü sürece yaranin sebep oldugu agri ve sizilari yok eder, büyük bir rahatlama saglar.


Yaniklarda ve haslanmalarda da kantaron yagi bir numarali yardimciniz olmali. Yaniklari kisa sürede iyilestirdigi gibi, yanik anindaki aciyi dindirir. Yanigin mikrop kapmasini ve iltihap olusumunu engeller. Günes yaniklarinda da kantaron yagindan yararlanabilirsiniz. Yanik bölgelerinize sürdügünüzde acinizin azaldigini hemen hissedeceksiniz. Yaniklariniz kisa sürede iyilesecektir.


Trafik kazalari sonucu meydana gelen iç yaralanma ve iç kanamalarda hem sürülerek, hem de dahilen içilerek kullanilir. Damar büzücü olusu sebebiyle iç kanamalarin durmasina yardimci olur.


Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze siskinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapilir.


Pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için, cilt bakim yagi olarak yararlanabilirsiniz.


Kantaron yaginin bebeklerin pisiklerinde de çok etkili oldugu kanitlanmis.


Yine bebeklerin karin agrilarinda kantaron yagi kullanildiginda aglamalari sona erer. Aglayan bebegin karnina kantaron yagiyla, sag avuç içi kullanilarak hafif hareketlerle masaj yapilir. Masaj yaparken bebeginize sevginizi hissettirmeyi de sakin unutmayin.


Sirt agrilari, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yagi olarak kullanilmaktadir. Yalniz bu rahatsizliklarda 1/10 oraninda ardiç veya kekik yagi (yada her ikisi de) eklenerek kullanilir. Agriyan bölgeye bu yagla masaj yapilir. Kisa sürede agrilarinizin hafifledigini göreceksiniz. Degisik bitki kürlerinin yani sira, bu masajla hastaliginizi tamamen tedavi etme sansina sahipsiniz.


Dahilen kullanimda kan sekerinin düsürülmesine yardimci olur.
Yine dahilen iç ve dis varislerin tedavisinde etkilidir. Bunu damar büzücü özelligiyle yapar.


Mide agrilarinda ve mide ülserinin tedavisinde de dahilen kullanilir.


Yaz-kis ayaklarini isitamayanlar kantaron yagindan yararlanmali. Ayaklari üsüyenler ayrica bacak bacak üstüne atmamali. Bu enerji dolasimini kilitler ve ayaklarin üsümesine sebep olur.


Uyari: dahilen kullanimlarda günde bir tatli kasigindan fazla içilmesi uygun degildir.


Ne dersiniz, kantaron yagini evimizden eksik etmemekte hakli degil miyiz? Hemen kantaron yagi alin ve elinizin altina bir yere koyun. Zaten onu kullandikça, etkilerine inanamayacak ve ondan vazgeçemeyeceksiniz. Kantaron yagi 2-3 sene boyunca tazeligini ve etki gücünü muhafaza eder. Bitkisel tedavilerin giderek revaç buldugu dünyamizda kantaron yaginin da zamanla modern tiptaki yerini alacagina, yakin bir zamanda da onun acil servislerde kullanilacagina inaniliyor.
Alinti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder