21 Mayıs 2011 Cumartesi

Çil Maskesi ve Çiller için Maske Tarifleri-Çil Lekelerine Dogal Çözümler

Çil sorunu, özellikle günesin daha fazla göründügü ilkbahar ve yaz aylarinda ortaya çikan bir cilt ve güzellik sorunu olmakla beraber, kis ve sonbahar aylarinda da çil izleri nedeniyle sikayetler de olmaktadir. Peki bu sikça sikayetçi oldugumuz çil izleri nasil geçer? Çil lekelerine iyi gelen çok miktarda krem markasi var. Tabi bu kremlerin ise yarayip yaramadigini sizler bileceksiniz. Bizlerin size tavsiyesi ise çiller için iyi gelen bir bitkisel maske olacak. Çil maskesi adi verilen ve yüzdeki çilleri zamanla yok eden bu maske ile çil izleriniz ve çil lekeleri bir hayli hafifleyecektir.


Çil sorunu bir çok kiside güzel hos bir görüntü verirken bazi kisilerde oldukça yogun sekilde bulundugundan dolayi rahatsiz etmektedir. Çil genelde açik tenli ve kizil saçli kisilerde görülmekle beraber yogunlugu yazin çogalir ve kisin azalir. 40 – 45 yas civarlarinda kendiliginden yok olur. Genellikle günese fazla maruz kalan bölgelerde görülür. Çillerin olusumundaki asil neden cilde rengini veren madde olan melanin pigmentini birikmesiyle olusur. Melanin insanin cildine rengini veren maddedir. Günes isinlari ne kadar cildimize temas ederse temas ettigi bölgeler uv isinlarindan korunabilmek için daha fazla melanin üretir. Böylece ciltte melanin birikmesi sonucu kahverengi lekeler olarak tanimladigimiz çil olusur.


Çil olusmasini önlemenin birinci yönteme günesden olabildigince korunmak. Tabi bu hi günese çikmayin anlamina gelmemektedir. Çil tedavisi nde kullanilabilecek dogal yöntemlerin basinda limon suyu gelmektedir. Parmak uçlarinizla dokundugunuz limon suyunu çil olan bölgelere yedirdiginizde oldukça faydasini göreceksiniz. Limon suyu oldukça kuvvetli bir çil temizleyicisidir. Belirli bitkisel bakim maskelerini kullanabilirsiniz.


Çil Maskesi Nasil Yapilir-Çil Maskesi Tarifi


Örnegin salatalik ve kayisi maskesi. Bu maskelerde çil tedavisi nde dogal olarak kullanabileceginiz yöntemlerdir. Bir örnek vermem gerekirse limon suyu, maydonoz suyu ve portakal suyunu esit miktarda çil olan yerlere sürebilirsiniz. Sonrasinda nemlendirici kreminizi kullanabilirsiniz. C Vitaminide çil olusumunu engelleyen vitaminlerdendir. C vitamini almaya özen gösterin. Ama ilaç olarak degilde genelde meyveler ve sebzelerden yararlanin. Unutmayin dogal olmak istiyorsak kullandigimiz ürünlerinde dogal olmasina özen göstermeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder