21 Mayıs 2011 Cumartesi

Gida zehirlenmelerin baslica sebepleri uygulanmasi gereken ama uygulanmayan basit kurallardan olmaktadir.Saglik sorunlari ile karisilmamasi için bu basit önemleri uygulayin. Örneklemeye baslamadan önce gida güvenligi hakkinda bilgiler vermek istiyorum. Gida güvenligi isimden anlasilacagi gibi günlük yasantimizda yedigimiz yumurtayi bile kapsamaktadir. Saglikli beslenmek için bu çok önemlidir. Simdi daha iyi anlayabilmeniz için resimli olarak dikkat etmeniz gerekenleri siraladik. Öncelikle;


 


yumurta


Alacaginiz ürünü satin almadan önce muhakkak etiketi okuyunuz. Burada önemli olan damga ve son kullanim tarihidir.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


Sizinti yapmis, açilmis, sismis ve bozulmus ambalajlardan da uzak durmalisiniz. Bunun nedeni gida içindeki mikroorganizmalarin üremis olup sagliginizin tehtit ediyor olmasindan kaynaklidir.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


Sagliginiz açisindan hiçbir ambalajsiz meyveyi satin almayiniz. Paket ürünleri tercih ediniz.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


Besinler çabuk bozulduklari için, buzdolaplarinizda tutulur. Tabii rastgele bir derece ile degil. Yaz mevsiminde dolap sik sik açilacagi için dolabin derecesi +4 olmalidir. Buz dolabinda agzi açik bir sekilde hiç bir sebzeyi birakmamalisiniz. Dolabinizin içinde agizlari kapali, yikanmis ve iyi süzülmüs sebzeler olmali.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Gidalarinizi en fazla 6 ay saklayabilirsiniz. Nofroz bir dolabinda 6 ay boyunca saglikli bir sekilde gidalarinizi saklayabilirsiniz. Fakat gidalari dondurup, çözdükten sonra bir daha dondurmamaniz gerekmekte…



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


En can alici noktaya geldik. Mutfak! Evet besinlerinizin ürememesi için mutlaka çesmeyi iyi yikamali, bulasiklari iyi yikalamalisiniz. Bol su kullanarak zarar verecek besinleri yok edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder