Kahvalti ve yemeklerden yarim saat önce, yani günde 3 kez 1 gram çörek otunu çigneyerek yutmak zayiflatmaktadir. (1 gram ortalama 300 çörek otu tanesidir.)
Bir genç kiza bunu 1 ay önce söylemistim. Geçen gün kendisi ile karsilastim; 1 ayda 4 kilo vermis oldugunu söyledi. Çörek otunu her yemekten yarim saat önce çigneyerek tüketmelisiniz. Eger bu kullanim sekli rahatsiz ediyorsa, benim yaptigim gibi kahvalti ve yemeklerden yarim saat önce yarim çay kasigi kadar yagini biraz suyla yutmalisiniz. Son 2 ay içerisinde pantolonlarim 2 beden küçüldü. Çignenmeden yutulan çörekotunun midede açilmasi, sismesi ve tok tutmasi mümkün olmayabilir. Ve sunu da belirtmek gerekir ki, nasil olsa corek otu beni zayiflatacak diye yemek miktarini arttirmamalisiniz.
Çörekotunun anti-obezite ve müsil etkileri gösterdigine dair bilimsel çalismalar ve laboratuar verileri mevcuttur.
Kitaplarimda zayiflama için kahvalti ve yemeklerden önce çesitli müsil etkisi yapan bitki çaylarini önermekteyim. Yediklerimiz bagirsaklarimizdan 28 saatte geçmektedir. Müshil etkili bitkiler bagirsak duvarlarini kayganlastirarak besinlerin daha hizli geçmesini saglamaktadir. Besinler sindirim sisteminden daha hizli geçtiginde ise, vücudun bu besinlerden yararlanma orani azalmaktadir. Isal oldugumuzda kilo kaybinin nedeni bu olabilir. Çörek otunu yemeklerden en az yarim saat önce 1 gr. tohum olarak veya 5 damla yag olarak tüketmelisiniz. Deneyenler ayda 4 – 6 kilo verdiler.
Çörek otu ile Zayiflama
Önceki yazimda corek otunun anti-obezite ve müshil etkisinin bilimsel dokümanlarda belirtildigini söylemistim. Bu yöntemle kilo verebilen arkadaslardan gelen haberlere sevindigimi ifade etmeliyim.
Bilimsel dokümanlarda ise özet olarak su bilgiler yer almaktadir.
1- Kahvalti ve yemeklerden yarim saat önce 0,7 gr. (yaklasik 200 adet tohum) yeni ögütülmüs veya çignenerek 1 bardak su ile birlikte yutulacak veya
2- Kahvalti ve yemeklerden yarim saat önce 5 damla çörekotu yagi 1 bardak su ile yutulacak.
Çörek otunun zayiflatma etkisini su sekilde gösterdigi düsünülmektedir.
1- Istahi kapatarak,
2- Karacigeri temizleyerek sindirimi hizlandirarak,
3- Lubricant (yaglayici) özelligi ile bagirsaklari kaygan hale getirerek, yani müshil etkisi göstererek, besinlerin daha hizli geçmesini saglayarak.
Çörekotu yaginin ilk sikim-soguk sikim olanini bulursaniz, taninin daha güzel ve aci olmadigini görürsünüz. Ancak önceden de belirttigim üzere, nasil olsa çörek otu beni zayiflatiyor düsüncesiyle, yemeklerde kontrolü elden birakmamak gerekmektedir.
Ömer Coskun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder