21 Mayıs 2011 Cumartesi

Üzerinde “Bebekler ve 7 yasindan küçük çocuklar için düzenli olarak tüketilmesi uygun degildir” yazacak…


Saglik Bakanliginin ”Dogal Mineralli Sular Hakkinda Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi.


Yönetmelik ile ”Dogal Mineralli Sularda Kendiliginden Bulunan Bilesenler ve Asildigi Takdirde Halk Sagligi Açisindan Risk Olusturabilecek Maksimum Limitler” tablo seklinde belirlendi. Sularda bulunabilecek maksimum miktarin yer aldigi tablodaki ”Sülfür” parametresine ait ”0.05” ve ”Alüminyum” parametresine ait ”0.2” degerleri yürürlükten kaldirildi.


Dogal mineralli suya ait fiziksel, kimyasal, fiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik analiz sonuçlari, basvuru tarihi itibariyla bir yildan daha eski tarihli olamayacak.


Dogal mineralli sulari incelemek üzere her ilde saglik müdürünün teklifi ve Valiligin onayi ile olusturulan inceleme kurulunda ”çevre mühendisi” de bulunabilecek.


Yönetmeligin bazi hükümlerinde Jeotermal Kaynaklar ve Dogal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeligi hükümlerine uyarlama yapildi.


Yönetmelige eklenen yeni hükme göre, geri dönüslü polikarbonat damacanalarda suyun adi ve/veya sirket ismi ve/veya tescilli amblemi veya logosu kabartma seklinde kap üzerine yazilacak ve bu kaplara farkli firmalara ait su dolumu yapilamayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder