21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bitkisel çaylar bazi ilaçlarin emilimini etkileyebilecegi için ilaçlarla ayni anda içilmemesi daha dogru olur.


Kuru Öksürüge Ne Iyi Gelir?


Sigirkuyrugu Çiçegi: Bir yemek kasigi ince kiyilmis bitkinin üzerine bir bardak kaynar su dökülür ve 10 dakika demlenerek içilir.


Daryaprakli sinirliot: 2 yemek kasigi ince kiyilmis bitkinin üstüne bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5 dakika kadar demlenir ve süzülerek gün boyunca birkaç bardak içilir.


Ebegümeci: 1 yemek kasigi ebegümeci çiçegi 1 bardak soguk suyla kaynayincaya dek isitilir, 10 dakika demlendikten sonra süzülerek günde birkaç defa birer bardak balla tadlandirilarak içilir.


Ihlamur: 1 kahve kasigi bitkinin üzerine 1 bardak kaynar su döküldükten sonra, 15 dakika boyunca demlenir ve süzülerek günde birkaç kez içilir.
Balgamli Öksürük Nasil Geçer?


Suteresi Otu: 1 kahve kasigi kurutulmus suteresi otunun üzerine bir bardak kaynar su dökülerek 5 dakika süresince demlenir ve süzülerek günde birkaç bardak içilir.


Kekikotu: 2 kahve kasigi ince sekilde kiyilmis bitkinin üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra, üzeri kapali olacak sekilde 5 dakika demlenir ve süzülür. Gün boyunca birkaç bardak içilir.


Rezene: 1 kahve kasigi ezilmis rezenenin üzerine bir bardak kaynar su dökülür ve 5 dakika kadar üzeri kapali olarak bekletilip süzülür. Günde birkaç kez içilir.


Anason: 1 kahve kasigi toz haline getirilmis anasonun üzerine bir bardak kaynar su dökülür ve üstü kapali sekilde 10 dakika demlenip süzülür. Günde birkaç kez içilir.


Çöven Kökü: 1 kahve kasigi ince kiyilmis çöven kökü bir bardak suyla kaynatilir, 5 dakika demlenerek süzülür ve gün boyunca birkaç defa balla tadlandirilarak içilir.


Çuhaçiçegi: 1 kahve kasigi ince kiyilmis çuha çiçeginin üzerine bir bardak kaynar su dökülerek 5 dakika kadar demlendikten sonra süzülerek, günde birkaç kez birer bardak içilir.


Ökaliptus Yapragi: 2 kahve kasigi ince kiyilmis bitkinin üzerine bir bardak kaynar su dökülerek, üzeri kapali olacak sekilde 10 dakika boyunca demlendikten sonra süzülür. Günde birkaç defa içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder