21 Mayıs 2011 Cumartesi

Boyun kirisikligindan kurtulma yollari sirasi ile söyle:


Etrafiniza vücutla dik açi olusturacak sekilde bakin.Boynunuzu omuzlarinizin arasina gömmekten veya çenenizin altina sikistirmaktan kaçinin. Bu hareketlerin cezasi, boyunda erken kirisik olusumudur.Boynunuzu uyurken de düz tutabilmek için, alçak bir yastik kullanin.Yüzünüzle beraber boynunuzu da nemlendirmeniz ve beslemeniz gerektigini unutmayin. Hatta boynunuza daha fazla özen göstermelisiniz. Çünkü bu bölge, terleme ile kolayca tahris olur.Boynunuza sürdügünüz nemlendirici kreminizi yukari dogru haretlerle ile tekrarlayin inanin kisa sürede faydasini görüceksiniz.Gün boyunca, boynunuzu ileri dogru uzatip germek ve basinizi soldan saga döndürmek gibi basit egzersizler yapin.Esnek ve gergin bir boyuna kavusmak için yapabileceginiz spor ise yüzme.


Boyun Kirisikligindan Bitkisel Yöntemle Kurtulma:
Suna Dumankaya bu konuda etkili maskeler sunuyor. Çeyrek avokado, ayni ölçüde limon suyu ve 1 tatli kasigi bal karistirilir ve cilde sürülür. Yarim saat bekledikten sonra dairesel hareketlerle masaj yaparak maskeyi çikarin. Yüzünüzü yikamadan uyuyun ve sabah ilik suyla yikayin. Bu karisim gece kremi olarak da kullanilabilir. Suna Dumankaya kirisikliklari gidermek için günde 3 fincan yesil çay içmenizi öneriyor. Yesil çay içerisindeki vitaminler metabolizmayi hizlandirarak cilt altindaki bag dokusunun sikilasmasini saglar.
Suna Dumankaya‘nin kirisiklik için bir diger çözüm önerisi is su sekilde: 1 çay kasigi balmumunu benmari usulü buharda eritin. Üzerine 10 gr kakao, 50 gr susam yagi, 5 gr limon, ayni ölçüde portakal yagi ve 100 gr su karistirin. Yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Ilik suyla cildinizi temizleyin.
Kirisikliklardan kurtulmak için etkili çözümler sunan Suna Dumankaya birkaç maske daha öneriyor: 1 tatli kasigi zeytinyagi, ayni ölçüde sap tozu ve 1 adet yumurta aki karistirilir ve cilde sürülüp 20 dakika beklenir. Ilik suyla temizlenir. Baska bir öneri ise: 1 tatli kasigi pastane mayasi ve 1 yumurta aki karistirilir ve cilde sürülür. Ayni sekilde 20 dakika sonra ilik suyla yikanir. Bu maskeler cildi nemlendirir ve kirisikliklarin olusmasini yavaslattigi gibi izlerin azalmasinda yardimci olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder