21 Mayıs 2011 Cumartesi

Gripden korunmak isteyenlere

sarimsak3 150x150 Gripden korunmak isteyenlere


Gripten korunmanin pek çok yolu var. Düzenli olarak yapacaginiz ufak aliskanliklar, kisi hastaliga yakalanmadan geçirmenize yardimci erkenlerden olacaktir Sevgili idealdiyet.com Kullanicilarimiz.


Beslenme:


Saglikli ve vitamin açisindan zengin besinler yiyin. A, C, ve E vitaminleri antioksidan özellige sahiptir. Sogan, sarimsak, grip virüslerini öldüren bitkisel yaglar içerir.


Sivi alimi:


Her gün en az 2 litre su için. Su, vücut isisini dengede tutar. Toksinlerin atilmasina ve vücut fonksiyonlarinin düzenli çalismasina yardimci olur.


Giyim:


Ayaklarinizin üsümemesine dikkat edin. Kalin çoraplar ve sicak tutacak ayakkabilar giyin. Hava çok soguk oldugunda eldiven, bere ve atki kullanin.


Uyku:


Yeterince uyumaya özen gösterin. Soguk mevsimlerde vücudun enerji ihtiyaci artar. Bu yüzden daha uzun süre dinlenmek gerekir.


Günes isinlari:


Bol bol disari çikin. Günesli havalarda evde oturmayin. Günes D vitamini eksikligini karsilar.


Egzersiz:


Haftada en az 2 kez egzersiz yapin. Egzersiz sinir sisteminizi düzenler. Ayrica vücudun koruma mekanizmasini güçlendirir.


Soguk dus:


Her sabah ilik bir dus alin. Ilik su, özellikle burun ve girtlak bölümündeki kan dolasimini düzenler ve virüslere karsi iyi savunma olusturur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder