21 Mayıs 2011 Cumartesi

Insanlara özellikle orta yasin sonundayken yapmalari tavsiye edilen sey, günlük olarak egzersiz yapmak ve bu egzersizlerini belirli bir kalip içerisine oturtarak her gün aksatmadan yapmalaridir. Özellikle orta yas da ver orta yasin sonlarindayken basvurmaniz gereken kaynaklardan biridir elma sirkesi, bedeninizi güçlendirir ve pek çok hastaliga karsi aktif olarak savasir. Bütün bunlarin yaninda sivilce ve siyah noktalara karsi da aktif olarak mücadele eder.


En sik kullanildigi yöntemler ise, bal ile karistirilarak tüketilmesidir. Böyle tüketilirse hem hastaliklara karsi daha etkili bir mücadele yöntemi olusturulmus olacaktir. Ayni zamanda da eksi tadi bal ile karistiginda bir nebze olsun hafifletilmis olacaktir.

Iste bal ve elma iksiri:

Öncelikle bir bardak dolusu suyumuzun içerisine bir kapak elma sirkesini ilave edelim. Bir süre bekleterek suyun içerisine karismasini bekleyelim. Karisma tam olarak oldugunda ise bir miktar tercihen bir yemek kasigi (ihtiyaca ve seker hassasiyetine göre bu rakam degisebilir.) çiçek bali ilave edelim.


Bu karisimi her sabah uyandigimiz da aç karnina tüketelim. Siz de çok kisa bir zaman içerisinde fark edeceksiniz. Sürekli kullanimin beden sagligimiza ve bagisiklik sistemimize olumlu etkilerini, sizi ne kadar çok hastaliktan korudugunu ve size kattigi canliligi, bütün bunlarin yani sira bu karisimi henüz genç yaslardan itibaren tüketmeye devam ettiginizde orta yaslarin sonuna dogru hiç olmadiginiz kadar saglikli bir bünyeye sahip oldugunuzu göreceksiniz.Tabi bu noktada yabana atilmamasi gereken bir baska zenginlik daha bulunmaktadir. Bu zenginlik çiçek balindan baska bir sey degildir. Çiçek bali hem insana enerji verici etkisi bulunmaktadir. Hem de bütün karisimlar arasinda en dogal olanidir. Içerisinde fosfor magnezyum ve demir bulunmaktadir.


Sabahlari uyandigimizda bir bardak bal ve sirke içtigimizde içinde bulunan zenginligin size ne kadar önemli katkilari oldugundan artik hiçbir süpheniz olmadigini biliyoruz. Bedeninizi güçlendiren ve pek çok yorgunluga ve strese karsi size dayaniklilik kazandiran bu karisimin içerisinde bulunan yüksek madensel tuzlar sayesinde kalp ve damar sagliginizi olumlu yönde etkilemektedir. Tabi bu noktada tek yapmaniz gereken bal karisimi degildir. Siklikla maden suyuyla birlikte de tüketilebilir.


Yapilan arastirmalar bize göstermistir ki sik sik üst solunum yollari enfeksiyonlarina yakalanan insanlar özellikle sirke bal kokteyline basvurduklarinda kalp kaslarinda ve solunum yollari enfeksiyonunun aktif mücadelesinde inanilmaz bir tedavi yöntemi kazanmis olacaklardir. Ama bu tarz tedaviler özellikle uygulandigi zaman oldukça büyük çapta etkilerinden de kurtulabilmektedirler.


Size tavsiyemiz ise grip ve soguk alginliklarinin en sik görüldügü dönemler olan mevsim geçisi dönemlerinden yaklasik olarak yirmi ila yirmi sekiz gün öncesinden elma sirkesi bal karisimini uygulamaya baslayin, etkilerini sizler de gördügünüz de çok sasiracaksiniz.


Öksürüge karsi da uygulandiginda oldukça büyük bir etki saglamaktadir. Yaklasik olarak 4 ölçü sirkeye 3 ölçü bal karistirarak tüketildiginde ise öksürügü kesmektedir.


Bogaz da yasanan yanma ve agrilarda da siklikla basvurulmaktadir. Pek çok sanatçinin sesleri kisilmamasi için elma sirkesi ile gargara yaptiklarini unutmamak gerekmektedir.Yaptiginiz salatalarda da elma sirkesi kullanirsaniz, yüksek kolesterole karsi etkili bir mücadele yöntemi kazanmis olmanin ne demek oldugunu yakindan anlayabilirsiniz. Tüm bunlarin yani sira yaralarin çabuk iyilesmesi, kabizlik ve daha yüzlerce çesit probleme karsi oldukça büyük ve etkili bir savas vermekte olan elma sirkesi, fiziksel problemlerde de kullanilabilir. Örnek verilmek gerekirse varise karsi elma sirkesi ile islattiginiz bir bez baldiriniza sararak bekletebilirsiniz.


Günes yanigina karsi da aktif olarak kullanilmaktadir. Yanik olan bölgeye dogrudan ve dikkatli bir sekilde uyguladiktan sonra bir miktar bal ile üzerinden geçilmelidir. Daha sonrasinda ise yaklasik bir yirmi dakika kadar beklemenin ardindan o bölge yavasça yikanmalidir.En güzel ve en fazla dikkat çekici özelligi ise elma sirkesinin su ana kadar tespit edilen hiçbir yan etkisi yoktur. Sabahlari aç karnina çok fazla tüketmenin mide rahatsizligi bulunan insanlarda bir takim sikintilara sebep oldugu tespit edilmistir. Ama bu durumun yani sira hiçbir rahatsizlik olusturmaz.


Osmanli zamaninda elma sirkesi aksam yemeklerinin ardindan misafirlere ikram edilirmis, hazmi kolaylastirip rahat bir uyku uyutmasi açisindan…Yani bütünüyle elma sirkesini ele aldigimiz zaman bizim için oldukça önemli bir yardimci, gerçek anlamda sagligimiza dost ve her anlamda basvurabilecegimiz bir kaynak ile karsilasiriz. Sagliginiz açisindan sizlerde elma sirkesi tüketebilirsiniz. Elma sirkesi ayni zamanda yillardan beri ilaç sektörünün de siklikla basvurdugu bir hammadde kaynagidir.


Bütün artilarini sadece elmadan saglamamaktadir. Ayni zamanda bal ile karistirilip tüketildiginde de oldukça önemli artilara sebep olmaktadir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder