21 Mayıs 2011 Cumartesi

Tatil her zaman için çocuklar açisindan büyük bir önem tasimaktadir. Tatil dönemlerinde ise ders konularinda zorlanmaktadirlar. Kesinlikle ders çalisma istekleri bulunmadiklarindan dolayi yaz döneminde oldukça yanlis yönlendirmeler ve gereksiz zaman geçirmelerden kurtulmalari sarttir.


Özellikle ögrenme ve derse dikkatini toplama güçlügü çeken çocuklarda yaz dönemi büyük bir gerileme dönemi olacaktir. Çocuklar ögrendikleri her seyi unuttuklari gibi yeni seneye ilk adimini atarken de yanlis davranmaktadirlar.


Bu sebepten dolayi eger imkaniniz bulunuyorsa özel hoca takviyesi almasini saglayabilirsiniz. Eger yeterli miktarda imkaniniz bulunmuyorsa yaz tatili boyunca çalisabilecegi bazi kaynaklar olusturmakta büyük bir önem tasimaktadir. Ona deger verdiginizi bilmesi sizin açinizdan da büyük bir önem tasiyacaktir. Çünkü derslere karsi sorumlulugu gelismis çocuklarin genellikle ailesi ile olan iliskileri oldukça üst noktalarda bulunmaktadir.


Ayni zamanda bu dönemin isminin bile tatil oldugunu unutmamakta gerekmektedir. Çocugun sirtina her zaman için bazi yüklerin yüklenmesi onun yanlis gelismesine de sebep olmaktadir. Tatil döneminde oyun oynamasi ve arkadas çevresi kurmasina dikkat etmelisiniz. Onu her zaman eve tikilip kalan asosyal bir insan haline getirmek veya sosyal olmasini saglamak sizin elinizde olan bir durumdur. Bu durumun bilincinde olarak hareket etmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder