21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kanser hastalarinin tedavisinde uygulanan radyoterapi yöntemlerinin bilinen en gelismis uygulamalarindan biri olan Tomotherapy cihazini kisa bir süre önce bünyesine katan Kocaeli Devlet Hastanesi simdi de il özel idaresi tarafindan satin alinarak hastaneye tahsis edilen CT Simulator cihazi için yer hazirligi ve kurulum islemlerine basladi.


Ünitede yer alan diger radyoterapi cihazlariyla beraber kullanilacak olan CT Simulator cihazinin kurulacagi alanda alt yapi çalismalari ve yeni alinan cihazin kurulumu devam ediyor. CT Simulator cihazi ile daha detayli ve saglikli planlama yapilabilecegini belirten Kocaeli Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji uzmani Dr. Arzu Altinel Erkal,“Bu cihaz sayesinde ünitemizde konformal tedaviler, IMRT ve IGRT gibi üst düzey isin tedavileri radyoterapi cihazlarimizla entegre bir sekilde uygulanacak”dedi. Tomoterapi cihazinin yeni alinan CT Simulator cihaziyla bir arada kullanildiginda çok daha üst düzey sonuçlar alinabilecegini belirten bashekim Op. Dr. Senol Ergüney, ‘Kanser tedavisine yönelik yapilan yatirimlarla Kocaeli Devlet Hastanesi, Türkiye’nin önemli tedavi merkezlerinden biri haline gelmistir”seklinde konustu. Ergüney, isinlama isleminde en önemli hususun tümörlü dokulari isinlayarak yok etmenin yani sira saglikli dokulari da korumak oldugunu belirterek “Radyoterapi isleminde saglikli dokuya ne kadar az hasar verirseniz islem o kadar basariya ulasmis oluyor. CT simulatör cihazi ile bunu maximum oranda saglamis olacagiz. Bu cihaz sayesinde hastaya istedigimiz zaman tomografi çekebilecek, tedavi planlamalarini yapabilecegiz”dedi.


Kocaeli Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Senol Ergüney CT Simulator cihazinin yaklasik iki ay sonra hizmet vermeye baslayacagini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder