21 Mayıs 2011 Cumartesi

Örnegin kisa ve siki bir yürüyüse. Oysa, bunun yerini tutmak üzere bir seyler yemek ya da içmek daha kolay gelir.Sismanlikta duygusal etkelerin de rölü vardir. Tedirginseniz, herhangi bir nedenle kalbiniz kirilmissa, caniniz sikiliyorsa yemekle avunmaya çalisirsiniz. Dolu bir midenin sinirler üzerinde yatistirici etkisi vardir, yemek yeme faaliyeti de baslibasina oyalayici bir faaliyettir.Bireylerinde sismanlama egilimi fazla olan aileler oldukça yaygindir. Bu, kalitimla ilgili olabilecegi kadar ayni beslenme tarzini paylasmalarindan da ileri gelebilir.Sismanligin diger nedenleri tiroid bezinin ve diger bezlerin çalismamasindaki yetersizliktir. Böbrek rahatsizliklari ve kalp hastaligi, sivinin dolularda kalmasina sebep olur, bu da kilo almaya yol açar ki bu durumda yaglanma degil, daha çok sisme söz konusudur. Sismanlarin genel görünümü: Fazla beslenme de beslenme yetersizligi gibi beslenme bozuklugu sayilir. Sisman insanin (çogunlukla erkekler) yüksek tansiyonu, koroner ve seker hastaligi, arteriosklerozu olabilir. Bu kimseler ayaklarindan ve eklem yerlerinden sikayetçidirler. Fazla sismansaniz, büyük bir ameliyat halinde gerektiginde sizin için tehlike baskalari için olanin iki katidir. Sismanligin en tehlikeli oldugu çaglar orta yasliliktan önceki genç erginlik çaglaridir.


Kisa süreli sikintilar: Bütün gün o agir vücudu tasimanin verdigi yorgunluk ve sebep oldugu nefes darligi; sikilganlik: özellikle elbise alirken.


Tedavisi: Zayiflamak kolay degildir ve oldukça sabir gerektirir. Basit olabilir ama kolay degildir. Vücuttaki yag birikimi gidermenin ancak iki yolu vardir:


1. Az yeyin ve yemek tarzinizi degistirin.
2. Yediginizi daha çok yakmaya çalisin; bu çok yavas gerçeklesir. Günde fazladan 2 kilometre yol yürürseniz bir yilda 7 kilo verirsiniz. tabii bu arada yemek miktarinizi arttirmamissaniz.


Sismanlikla mücadele edebilmek için:
-Saglik durumunuzla ilgili bir kuskunuz varsa tibbi muayeneden geçiniz.
-Psikolojik durumunuzu düzene koyun: tedirginlikleriniz, hayal kirikliklariniz varsa onlari düzeltmeye çalisin. Mesguliyetinizin, yetersiz olup olmadigini kontrol ediniz.
-Esinizin size yardimci olmasini saglayiniz.
-Görünür bir yere agirlik çizelgenizi koyunuz. Bu, size ya cesaret verecek ya da sizi üzecektir.
-Kilo vermeye basladiginiz zaman kendinizi ödüllendirin, ama bu ödül yiyecekle ilgili olmamali.
-Günde bir çeyrek saat fazla yürümeye çalisin. Bunun için vaktiniz varsa ögle yemegini yerine spor yapin ya da sabahlari bir çeyrek erken kalkin.
-Yemek yerken bilinçli olun.
-Fazla kalori almamaya dikkat edin.


Baska Tedavi yollari:
1. Zayiflama Haplari: Içinde ilaç bulunanlari ancak doktor tavsiyesi üzerine alinmalidir. Aksi halde tehlikeli olur. Reçetesiz alinabilenler ise ya süt tozu ve seker ya da barsaklari yumusatici maddelerdir ki hiçbiri ise yaramaz.
2. Türk hamami: Terleyerek vücuttan bir miktar su atilir ama sonra susuyacaginiz için ayi suyu tekrar alma durumu olabilir.
3. Masaj: Sadece masaj yapani zayiflatir. Insanlara masaj yaparak zayiflayabilirsiniz.
4. Beden haraketleri: Genellikle zayiflamayi saglamasa da etlerin sarkmasini önler. En iyi spor yüzmek ve bisiklete binmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder