21 Mayıs 2011 Cumartesi

Tahilli yiyecekler tansiyonu düsürmeye yardimci besinlerden birisi olmustur. Tahilli yiyecekler tüketerek yüksek kolesterol rahatsizligina karsi önlem almis olursunuz Sevgili Arkadaslar.


Tahilli yiyecekler nelerdir?


Tam tahilli besinlerle yapilan beslenme gün içerisinde tokluk hissi sagliyor. Kilo verme ve diyet listesi uygulama asamasinda tam tahilli besinler kullanilmakta, kahvaltidan baslayarak düzenli sekilde tahilli ürünleri kullanmak gün içerisinde daha zinde olunmasini saglar. Lifli ve posali yiyecekler kan sekerinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir. Zaman darligi nedeniyle yemek ögünlerine dikkat edemeyenler, Tahilli ürünlerle daha kaliteli bir beslenme plani hazirlayabilirler. Bugdayali, pirinçli, misirli, yulafli gibi tahil ürünlerinden imal edilen yiyecekler tam tahilli yiyecekler grubundadir. Bu dönemde süt ve süt ürünleri tüketmek oldukça önemlidir.


Tahillar islenip tüketilmeye hazirlanirken yapilan islemlerde özellikle renk açma durumunda içerisindeki bazi bölümleri ayristirilir, bu sekilde besin ve posa degeri oldukça azalarak beklenen yarari saglamayabilir. Bu yüzden tam tahilli ürünlerin önemi dahada ön plana çikiyor.


Tamamen dogal olarak imal edilen tahil ürünlerinin kalorileri daha düsük ve lif orani yüksek oldugu için hem zayiflama ayni zamanda sindirim sistemi üzerinde oldukça yararli etkileri vardir. Tam tahilli ürünler daha uzun süre çignenmesi gerektigi gibi mide ve diger sindirim sistemi asamalarindan geçisleri daha uzun sürer.


Tokluk hissi uzun süre yasandigindan kilo verme ile oldukça ilgilidir. Alis veris yaparken tahilli ürünlerin içeriklerine bakarak daha kaliteli ve yararli olanlari seçmeye çalisilmali. saglikli günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder