21 Mayıs 2011 Cumartesi

Tropikal meyvelerden bir tanesi olan ananas tirnak güçlendirmesi, cildi pürüzsüzlestirmesi ve cilt için daha bir çok etkisiyle ön planda göstermektedir. Ancak her besin gibi ananasinda bilinçsiz kullanimi saglik problemlerine yol açabilir. Ananasin faydalari ve kullanimiyla alakali merak ettiginiz tüm bilgilere bu makalemizden ulasmaniz mümkün olacaktir Sevgili Arkadaslarim.


Ananasin faydalari ve zararlari


Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tirnak ve cilt için, kalsiyum; saglikli cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çogalmasini sagladigi için, vitamin B ve cilt deki kollagen olusumu için vitamin C içeriyor.


Protein sindiren ve zayiflamayi saglayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardimci olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihaplari ve siskinlikleri de etkili bir biçimde azaltir. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabi, gut hastaligi, mafsal iltihabi ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyilesme dönemlerinde ananasin faydali oldugu bilinmektedir.


Bromelain, vücudun su tutmasini azaltir, iltihaplari giderir, Asiri trombosit yapiskanligini önledigi için dogal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanilmasi tavsiye edilmez. Bazi kisilerde alerjik reaksiyonlar olusturabilir veya kalp hizini yükseltebilir.


Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynagidir. Anti oksidan koruma saglar ve bagisiklik sisteminin destekçisidir. Saglikli bir diyet meyvesidir.


Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duydugu bütün vitaminleri ve 16 dogal mineral içerir. Ananasin kilo verdirmedeki sirri ise zengin suyunda saklidir. Ananas suyu vücuttaki yagi etkili bir sekilde eritebilir. Dolayisiyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananasi tuzlu suda yarim saat bekletmek gerekir.


Mide ve bagirsaklari temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardimci olabilir. Ananasta bulunan protein mayasi, yemeklerdeki proteinleri etkili bir sekilde çözümleyerek mide ve bagirsaklari hareketlendirir.


Cilt ve saçi güzellestirir. Ananasin içerdigi zengin B vitamini cildi etkili bir sekilde nemlendirir ve saçi da parlatir. Bunun yani sira ananas stresin giderilmesi ve bagisiklik sisteminin güçlendirilmesine de yardimci olur.


Tansiyon ve kandaki yag oranini düsürür. Ananas kan dolasimini hizlandirarak hem tansiyonu, hem de kandaki yag oranini düsürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yag birikimini de önler.


Nezleye karsi birebirdir. Ates, öksürük ve bogaz agrisi nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yani sira bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu atesin düsürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir. Tibbi arastirmalara göre, eskiden beri insanlar, bogaz agrisi ve öksürügü ananasin içerdigi protein mayasiyla gidermeye çalismistir.


Beyne giden kan yollarini temizler ve beynin kan dolasimini arttirir.


Ananasin son yapilan arastirmalarda dogal yapisinda bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdigi ve bunun da kansere karsi insan vücudunun bagisiklik sistemini harekete geçirdigi kanitlandi. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayristiran ve sindiren bir enzim oldugundan hazmi kolaylastirir, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karsi korunma saglar. Ananasin içindeki enzimlerin yag yakma özelliginin olmasi kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttiriyor. Idrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atimina yardimci oldugundan selülit tedavisinde de kullaniliyor.


Ananasin içindeki enzimler, protein sindirimini hizlandirdigindan oldukça doyurucudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder