21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yaz aylarinda kisa sortlar ve mini etekler giymenize bacaklarinizdaki kusurlar sebep oluyorsa dogru bakim yöntemleri uygulayarak bu sorunu yok etmenüz mümkündür. Bacak bakim yöntemleri hakkinda detayli bilgileri bu yazimizda bulacaksiniz.


Bacak bakimi nasil yapilir?


1. Adim: Istenmeyen tüylerden kurtulmak


Bacaklarinizdaki istenmeyen tüylerden kurtulmanin hem zaman, hem de uygulama olarak çesitli yollari bulunuyor. Agda ve epilasyon sonrasindaki iki günü cilt yüzeyindeki kizarikliklardan kurtulma süresi olarak hesaplamalisiniz. Buna karsin bacaklariniz 4-6 hafta arasi pürüzsüzlügünü koruyacak. Kuru ya da islak jilet yönteminde ise bacaklar ilk gün mükemmel görünse de üçüncü günde yeni çikan tüylerden rahatsizlik duymaniz isten bile degil.


2. Adim: Kremlemek ve masaj yapmak


Her gün dustan sonra vücudunuzun yani sira sorunlu bölgelerinize mutlaka krem sürün. Cilt dus sonrasi ürününü en etkili sekilde emer ve bilesimindeki maddelerle kan dolasimini hizlandirir.


3. Adim: Beslenme aliskanliklarini degistirmek


Organizmanin asiri beslenmesi bag dokusunun gevsemesine neden olur. Kahve, beyaz ekmek, tatli, et, alkol gibi asit yapici besinler yerine sebze, tavuk, balik ve tahilli ekmek yemek çok daha saglikli. Özellikle enginar ve greyfurdun zayiflatici etkileri biliniyor.


Bitkisel Bacak Bakimi


Selülit Için Bitkisel Yag Karisimi 1


Yarim tatli kasigi zeytinyagi, yarim tatli kasigi susam yagi, 9-10 damla biberiye yagi, 12 damla kekik ve 9 damla portakal yagini karistirip banyodan önce selülitli bölgelere masaj yaparak iyice yedirin. Yarim saat kadar bekledikten sonra saf ipek bir kese veya normal bir kese ile selülitli bölge kizarincaya kadar iyice keseleyin daha sonra sabunlanmadan ilik suyun altinda dus alip banyodan çikin. Üç günde bir tekrarlayin. Selülitlerinizde gözle görülür iyilesme göreceksiniz.


Selülit Için Bitkisel Yag Karisimi 2
Iki çorba kasigi melisa yagi, iki çorba kasigi adaçayi ve iki çorba kasigi okaliptüs yagini bir kasenin içinde karistirin. içine 10-15 adet dövülmüs aspirin ve 5 tane limonun suyunu katip tekrar iyice karistirin. Selülitli bölgenize masaj yaparak iyice yedirin ve mutfaginizda kullandiginiz streç naylonla iyice sarin. Yaklasik 1 saat bekledikten sonra vücudunuzu yikayin.


Bacak Sagligi ve Güzelligi Için Ne yapmali


Bacaklarimizin saglikli ve güzel olmasi için neler yapabiliriz. Güzel bir bacak derisi için dus esnasinda hafif masajlar yapmak, cildi tahris etmeden keselemek faydali olacaktir. Banyo sonrasi mutlaka nemlendirici kullanilmalidir.


Bacaktaki istenmeyen tüyler geçici veya kalici yöntemlerle giderilebilir. Geçici olarak kil kaybi yapan yöntemler jilet, tüy dökücü kremler, agda makineleri, sekerli agda veya sir agdadir. Bu tüy alma yöntemleri yaygin olarak kullanilmaktadir. Ancak sik sik uygulanmasinin gerekmesi, tahris yapabilmeleri ve agda yapilabilmesi için tüylerin bir miktar uzatilmasi bu yöntemleri pratik olmaktan çikarir.


Özellikle agda makineleri, sekerli agda veya sir agda batik kil olusumuna neden olmaktadir. Bacak ön yüzde ve kasiklarda sivilce, kirmizi ve kahverengi lekeler, derin iz birakabilen batik killar jilet ve tüy dökücü kremlerde daha az görülür. Ancak tüylerin hemen çikmasi nedeniyle bu yöntemler de pratik degildir.


Bacak selülitleri ve bölgesel yaglanmalar pek çok kadinda görülür. Genellikle 20 yas sonrasi ortaya çikmaya baslayan bu tür sikayetler yasin ilerlemesi, kilo alip vermeler, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak, hareketsizlik ve kötü beslenme sonucu artarak devam eder.


Selülit ve yaglardan korunmak, varsa yok etmek için:
*Kilo kontrolü yapmak
*Dengeli beslenmek
*Bol su içmek
*Haftada üç kez yarim saat egzersiz yapmak
*Bol yürüyüs yapmak gerekir.


Ayrica selülit ve bölgesel yaglarin tedavisi için lipoliz, karboksiterapi ve mezoterapiden faydalanabilirsiniz. Masaj ve lenf drenajlari ek fayda saglayabilir. Ancak selülit ve bölgesel yag depolanmalarinda en etkili yöntemler lipoliz, mezoterapi ve karboksiterapidir.


Bacak varisleri ve kilcal damarlari uzun süre ayakta kalmak (meslege bagli olarak), genetik, hamilelikler, hormon ilaçlari ve yasin ilerlemesine bagli olarak ortaya çikabilir. Varis ve kilcal damarlarin artmasini engellemek için uzun süre ayakta kalinan durumlarda aksamlari yarim saat ayaklari yukari kaldirarak dinlendirmek, günlük varis çorabi giymek, damar ilaçlari fayda saglayabilir. Ancak var olan damarlari tedavi etmez. Bacak agrilarindan kurtulmak, hastaligin ilerlememesini saglamak, yaz aylarinda rahatlikla etek ve mayo giyebilmek için lazer veya skleroterapi ( damarlara ilaç zerki) ile kilcal damarlarinizdan kurtulabilirsiniz.


Bu nedenlerden dolayi Bacak sagligi ve bacak derisinin bakimi çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder