21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bu bozukluk kalitimla ilgili olmayip, çogunlukla gebelik sirasinda annenin geçirdigi bir hastaliktan ya da aldigi ilaçlardan olur.
Kadinin vajinasi yoksa ki, bu durum kendi kendine yapilan yoklama sirasinda fark edilebilir, doktor onun kromozomlarini muayene edip normal olup olmadigina bakmalidir. Göbekten periskopu sokup laparoskopi yaparak, rahim ve yumurtaliklarin mevcut ve normal olup olmadiklarina da bakmalidir.


Rahim de, yumurtaliklar da varsa (ki böyle durumlarda ender olarak bulunur), erkekten kadina cinsiyet degistirme ameliyatlarinda uygulanan plastik cerrahi teknikleriyle bir vajina yapilabilir. Bu ameliyatta bir tünel yapilir, sonra kalçanin iç tarafindan alman bir deri parçasiyla örtülür. Temasindan kokusuna kadar, gerçek bir vajinanin bütün özellikleri yaratilmis olur. Bu deri parçasi sinir dokusunun hemen üstüne dikildigi için duygu noksanligi olmaz ve orgazm da tümüyle normal olur. Bu islem rahim ve yumurtaliklar bulunmadigi takdirde bile yapilabilir, fakat o zaman gebelik mümkün degildir.


http://www.saglikvesifa.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder