21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bununla birlikte çocuk büyüyüp de rahmi sikistirmaya baslayinca sorunlar ortaya çikar. Çift rahimde normal rahimdeki kadar genisleme olmadigindan, erken dogum ya da düsük sik görülür. Bu durumu düzeltmek için her zaman ameliyat gerekmez, fakat gebelik olursa, dogum doktoru bir komplikasyon olmamasi için özel bir dikkat göstermelidir.
Görüldügü gibi, embriyoner gelismenin ilk üç ayi içinde rahmin iki parçasinin noksan bir biçimde birlesmesinden dogan çesitli rahim anomalileri vardir. Tümüyle birbirinden ayri iki rahim ya da iki vajinadan, sadece küçük bir rahim içi zar bölmeye kadar herhangi bir degisik tip anomali görülebilir. Bazen rahimin yalnizca bir tarafi gelisir.


Çift rahimli bir kadin gebe kalabilir. Burada tek sorun, erken dogum ya da düsüktür. Buna karsin, bu durumu düzeltecek bir ameliyat söz konusu degildir.
Rahmin ortasinda noksan bir bölme varsa, yüksek oranda düsük görülmekle birlikte, gebelik sorun yaratmadan meydana gelebilir. Bir kadinda çok sik düsük oluyorsa, rahmin bir röntgen filmi çekilip, rahimde bir bölme ya da anomali bulunup bulunmadigi kontrol edilmelidir. Böyle bir bölme nedeniyle düsükler oluyorsa, bunu düzeltecek bir ameliyat yapilmalidir.


http://www.saglikvesifa.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder