21 Mayıs 2011 Cumartesi

1053 150x150 Ruhunuzu Depresyondan ve Stresten Arindirin


Soguk ve kasvetli kis günlerinin geride kaldigi su günlerde baharin canliligi, yasami dört bir yandan kusatmaya hazirlaniyor. Doktor Mehmet Yavuz, ruhunuzu arindirmanin yöntemlerini anlatiyor.


Günlük hayatin kiside olusturdugu stres, kis aylari boyunca alinan kilolar ve benzeri sikintilar kimi zaman depresyon sebebi olabiliyor. Belirtiler fark edildigi durumda kisinin kendini sorgulamasi gerektigini belirten Dr. Mehmet Yavuz, bahar aylarinin stres, depresyon ve kilolardan arinmak için çok iyi bir firsat oldugunu vurguluyor. Yavuz “Yasantinizda dikkat edeceginiz ufak detaylar, ruhunuzu depresyondan korur” diyor ve bu ufak detaylari açikliyor:


DERIN NEFES ALIN:
Sirtiniz dik olarak oturun. Yavas yavas ve derin derin nefes alin. Havanin vücudunuza dolmasi ile birlikte karniniz sisecektir. Nefes alisinizi hissetmek için elinizi karniniza koyun. Içinizi mümkün oldugunca havayla doldurduktan sonra birkaç saniye süreyle nefesinizi tutun. Simdi bir mum üflüyormus gibi nefesi dudaklarinizin arasindan verin. Nefesin vücudunuzdan disari çikarken hissettiginiz duygu üzerinde yogunlasin. Bu islemi bes kez tekrarlayin ve sonra da birkaç dakika sakince oturun.


HOBILERINIZLE UGRASIN:
Sevdiginiz islerle ugrasmak stresi azaltmaniza yardimci olacaktir. Nelerden hoslandiginiza karar verin ve bunlari düzenli olarak yapmaya çalisin.


BAHÇEYLE UGRASIN
Evde bahçe veya ev isleri ile ugrasin. Kisa bir yürüyüs bile stresle bas etmenizde oldukça yardimci olacaktir. Daha aktif olmak için neler yapabileceginizin listesini yapin. Her hafta veya iki haftada bir listenize yeni seyler ekleyin.


POZITIF OLUN:
Olaylara çok yönlü bakabilmek, nedenlere takilmadan çözüme odakli düsünmek, yilginlik duygusunu asla yasamamak, yasanan her olaydan bir ders çikarmaya çalismak size iyi gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder